Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter spelartappen – Strand måste förstärka truppen: "Vi är lite tunna än så länge"

/
  • Återvändaren Mattias Bertilsson är ett av Strands nyförvärv inför säsongen 2016.

På kort tid har Strand tappat två spelare till HuFF och två till Iggesund.
Klubben jobbar vidare för att förstärka det egna laget.
– Absolut, vi jobbar på lite olika alternativ, säger Anders Schmidt, Strands sportansvarige.

Annons

Daniel Eliasson och Fredrik Nilsson har lämnat Strand för Hudiksvalls FF. André Eliasson och Robin Eliasson försvann till nye division 3-kollegan Iggesund.

Spelartappen innebär att Strand måste leta förstärkningar till den egna truppen, även om en trio redan anslutit inför nästa säsong.

Läs mer: Iggesund förstärker med tre spelare

Mattias Bertilsson återvänder till klubben. Förstärker gör också Lukas Nilsson och Filip Paulsson. Men det räcker inte för att göra Strandtruppen komplett.

– Vi är lite tunna än så länge. Vi ligger hyggligt i fas men det är klart att vi måste agera, och det gör vi ju redan. Dels har vi en bra ungdomssida så där kan man täcka upp en trupp delvis. Det kommer väl inte att räcka så vi jobbar på andra alternativ också, säger Anders Schmidt.

– Förstärka truppen måste vi göra, så är det.

Läs mer: HuFF värvar mittfältsduo från Strand

Det första nyförvärvet blev Mikael Forsström, som tagit över huvudtränarrollen i klubben. Ett namn Anders Schmidt är nöjd med.

– En tränare som varit hos oss förut och som vi känner oss väldigt bekväma med, säger han.

Säsongsstarten är ännu en bra bit bort. Strand jobbar på för att lösa de sista luckorna innan det är dags för spel. Klubben har i dagsläget 15 spelare i truppen.

– Vi har haft ungefär 17-18 utespelare under de senaste åren. Men vi har sagt att vi inte vill ha en för stor a-trupp eftersom vi har vårt U19- och U17-lag som kan vara med på träningar, säger Anders Schmidt.

Mer läsning

Annons