Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Didos sista show på Sävstaås?

/

Det blev ett dramatiskt och svängigt derby mellan Bollnäs och Strand.
Den stora skillnaden på Sävstaås stavades – som så många gånger förr – Dido Hussein.
– Jag är lite sliten, men glad, säger 19-åringen som fixade Giffarnas sjunde raka seger med två stencoola mål.

Annons

Det var ännu en show av Bollnäs unge supertalang.

Frågan är bara om det också var den sista?

Under veckan har Dido Hussein tränat med den tyska proffsklubben (i fjärdeligan) Rehden BVC nära Bremen. Han kom fram till Sävstyaås bara en halvtimme före derbyt mot Strand.

– Det kändes som det funkade väldigt bra för mig. Och jag fick ett fint intryck av klubben också, väldigt proffsig och så, säger Dido Hussein.

Och vad händer nu – har du fått något bud?

– Nej, det ska fundera över helgen. Men det är klart intressant, och det kan bli en flytt snart nog, säger Dido Hussein, som länge räknade med att bli kvar i Bollnäs säsongen ut.

Det är alltså inte lika givet i dagsläget.

Och det vore en mycket kännbar förlust för formstarka Giffar på jakt efter åtminstone kvalplatsen till tvåan.

Fredagens viktiga poäng krävde hård fajt hela vägen – och de där sköna uppvisningarna av Dido.

1–0 kom i slutet av första halvlek, ett distinkt skott efter briljant samspel mellan brorsan Hamodi och Ali Reza.

2–0 var ännu stiligare, ett mål som liksom stannade tiden när Dido i straffområdet (sedan inhoppare Johan Sköld starkt jobbat fram läget) lobbar perfekt över Petter Wanjura i Strands mål. Ett alternativ till avslut som typ en av hundra forwards ens hinner komma på.

– Jag är alltid lugn med bollen, stressar aldrig upp mig. Det har jag faktiskt aldrig gjort, säger Dido Huseein som enkel förklaring till sin spetskvalitet, rätt ovanlig att se i trean.

Men stora delar finns också hos Didos gamle kompis, de delade lägenhet under tiden i Sundsvall, Kion King på topp i Strand.

Bara minuter efter 2–0 gav King matchen ny nerv med en behärskad bredsida, efter snyggt högerinlägg från Gustav Lindström, till en välförtjänt reducering.

Då hade King redan hunnit med en nick i ribban, och flera brända chanser där Bollnäs målvakt Emil Norell också visade klassen.

– Vi fick ju bra skjuts av målet, klart det känns lite tungt att inte få en poäng med. Men över 90 minuter skapar de fler lägen och är bättre, och Dido är bäst. Han gör ju allt, säger Kion King.

Slutminuterna blev säsongens mest galna på Sävstaås – med chanser åt båda håll där King missade en nick mot öppet mål, Bollnäs kapten Johan Persson dundrade i stolpen och Dido Hussein försökte dribbla bort halva Strand i läge för sitt tredje mål.

En högklassig drabbning i division 3. Med en ung stjärna som satte guldkant. Och en storstilad kämpainsats av ett Bollnäs som dessutom spelade en man kort sedan minut 55 då mittbacken Danne Ölander åkte på en frilägesutvisning.

Mer läsning

Annons