Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dido Hussein prisas som årets herrspelare – och siktar högt i Värnamo: "Jag försöker göra min grej"

/

Dido Hussein prisas som årets herrspelare i Hälsingland för säsongen 2015.
Något som betyder mycket för supertalangen från Bollnäs.
– Ja, man vill ju ha något att fylla prisskåpet med. Jag känner mig stolt över att få priset, säger han.

Annons

Dido Hussein satte ett ordentligt avtryck den förra säsongen. Trots att han missade fem matcher i början av serien, då Bollnäs som lag också gick trögt, klev han fram som seriens vassaste målskytt bakom Ytterhogdals Brian Wake.

KRÖNIKA: Tack för showen, Kung Dido av Gärdet!

24 mål slutade Bollnässpelaren på – och nu prisas han även som årets herrspelare i Hälsingland. För tre år sedan fick han ta emot pris som årets ungdomsspelare.

– Det är en sak som gör mig stolt, ett bevis på att jag gjort något bra. Jag har ju spelat i division 3 och får det i konkurrens med spelare i HuFF och SFF, säger Dido Hussein.

Läs även: Hon är årets spelare i Hälsingland – och han är årets ungdomsspelare.

Vad är du mest nöjd med från förra säsongen?

– Att jag gjorde så många mål och att det gick så bra för laget och att jag fick hålla mig frisk efter hälskadan. Jag har inga känningar alls nu och det enda som kan stoppa mig från att nå långt är skador.

Vad var sämre?

– Jag är minst nöjd med början av säsongen då jag gick skadad direkt och att vi förlorade kvalet. Det är något man tänker på fortfarande. Det hade varit roligare att lämna om man vetat att Bollnäs tagit steget upp i division 2, men ibland blir inte allting perfekt.

Hur kommer Bollnäs klara sig i år tror du?

– Det är andra som får kliva fram, brorsan får kliva fram efter mig. Och Ali (Reza) kommer ju inte bli sämre, alla kommer bli bättre till nästa säsong.

LÄS MER: Bollnäs GIF säger hej då till Hussein

Dido Hussein lämnade Bollnäs för en månad sedan och flyttade ner till Värnamo där han ska försöka ta en plats i stadens superettanlag. Ett första test på vad som väntar om ungefär två månader fick han för två veckor sedan när laget spelade säsongens första träningsmatch mot Jönköping Södra.

– Jag fick spela en halvtimme. Det gick bra, men allt är svårare även om jag försöker göra min grej. Det var ingen chock direkt för tempot har jag i mig. Men man får mycket mindre tid på sig så det gäller att tänka snabbt och göra allting så mycket snabbare. Det var riktigt roligt, säger Dido Hussein, som funnit sig väl tillrätta i Värnamo.

– Jag trivs bra här nere, jag bor centralt och har nära till allting – både till träningsanläggning och till stan. Man kan gå till allting. Jag har kommit in mig bra i laget, men det kommer ta tid att lära sig hur de spelar.

LÄS MER: "Jag vill försörja mig på fotbollen"

Hur får du dagarna att gå?

– Nästa vecka ska jag iväg till någon skola och kolla om jag kan få till ett jobb, det är något som klubben hjälper till med. Det är viktigt att man kommer upp på dagarna och får rutiner och får tiden att gå. Efter ett tag ledsnar man på att spela Fifa hela dagarna.

Hur ser du på säsongen som kommer?

– Mitt mål är ju att ta en plats och få spela så mycket som möjligt, jag siktar alltid på 90 minuters speltid. Man ska inte bara vara nöjd med att vara med i laget, jag vill spela.

TV: Se några av Didos konstnummer

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons