Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsmålvakten voltade med bil efter derbysegern

/

Bollnäs laddar för kval till division 2.
Men för målvakten Anders Alsing hade säsongen kunnat vara över redan på söndagskvällen.

Annons

På söndagen vann Bollnäs derbyt mot Rengsjö med 4–1, och senare på kvällen skulle lagets målvakt Anders Alsing åka hem till Freluga.

Men utanför travbanan tog resan över – och bytte riktning till Gävle sjukhus.

LÄS MER: Singelolycka vid travbanan

– Jag tappade kontrollen över bilen och åkte ner i diket och voltade. Men jag kunde kliva ur bilen direkt efter, berättar Anders, som av naturliga skäl vilade från Bollnäs måndagsträning.

– Ja, jag fick ont i nacken efteråt och får känna efter på värmningen på onsdag om det går att spela. Men jag tror det ska vara lugnt att spela, jag laddar på som vanligt.

Du voltade med bilen, hur gick tankarna där?

– Jag vet faktiskt inte vad som gick genom huvudet, men man hinner tänka mycket. Men det blev ingen chock, det är lugnt nu och jag mår bra.

Och bilen, hur ser den ut?

– Bilen är helt förstörd, en Saab som inte var speciellt dyr. Men det hade varit tufft om man lagt 200 000 kronor på den.

Anders Alsing vaktar målet i ett lag som, främst under hösten, gått som tåget i jakten på kvalet till division 2. Något som inneburit en hel del sysslolösa minuter mellan stolparna.

– Det kan vara lite svårt ibland, det är inte mycket att göra, så det gäller att hålla fokus uppe. Men just nu kan man inte klaga, säger han.

Anders Alsing gör den här säsongen sitt andra år som förstemålvakt i Bollnäs, flitigt sparrad av Emil Norell. Och att ha förtroendet att stå i match efter match betyder mycket.

– Så är det, men jag har bra konkurrens från Emil som gör att man håller nivån, säger han.

Mer läsning

Annons