Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs upp på kvalplats – efter elfte raka segern

/

Johan Persson var med när Bollnäs misslyckades i kvalet till division 2 för nio år sedan.
Efter elfte raka segern och en klättring till kvalplats siktar nu Bollnäs lagkapten på revansch.
– Den här gången känns det som att vi kommer åka ända in, säger 25-åringen.

Annons

Senast Bollnäs spelade kval till division 2 var 2006. Då missade laget uppflyttning med minsta möjliga marginal.

Johan Persson var med. Han var 16 år och såg chansen till avancemang gå upp i rök när Akropolis tystade Sävstaås med det avgörande målet i 96:e minuten.

– Den sved, då var man en pojkspoling, säger Johan Persson, som nio år senare är lagkapten i det Bollnäs som klättrade upp till kvalplats i samband med söndagens seger.

Bollnäs gjorde 4–0 på topplaget Sala som i och med förlusten fick lämna över andraplatsen till just Bollnäs.

– Det här säger en del om var vi är form- och självförtroendemässigt. Vi höjer oss bra mycket när vi möter de här topplagen, säger Johan Persson.

Men Bollnäs fick slita för poängen även om siffrorna säger något annat. Johan Persson visade visserligen vägen när han tidigt i första halvlek sköt 1–0 i nättaket, men efter en stark öppning för hemmalaget kändes Sala tyngre. Bortalaget åkte dock på ett rött kort i slutet av första halvleken.

– Efter utvisningen kändes det ganska lugnt. Vi visste hur viktig en trepoängare var här, så vi lät dem ha lite mer boll. Så kanske det inte hade sett ut annars, då hade vi kanske ägt matchen mer, säger Johan Persson, som fick se sitt lag gå från 1–0 till 4–0 mellan 80:e och 83:e minuten.

Efter elva raka segrar och upp på kvalplats med bara fyra omgångar kvar förnekar inte mittfältaren att tankarna på revansch för 2006 börjar komma.

– Det är klart att det finns där. Men jag tycker ändå inte att det stiger oss åt huvudet. Vi har bra träningar och bra fokus.

Vad kan stoppa er?

– Jag vet inte, vi känns för jäkla starka. Den här gången känns det som att vi kommer åka ända in.

Efter Bollnäs inledning med bara sex poäng på första sju matcherna tycker tränaren Torbjörn Nilsson att laget gjort sig förtjänt av kvalplatsen.

– Vi är värd det efter en dålig start. 4–0 mot de som låg före oss känns jättebra, säger han.

– Det är fyra matcher kvar och vi måste spela dem. Det är lätt att segla iväg lite grann. Vi hade en sämre match mot Järbo senast, men nu höjde vi oss igen och vi får försöka hålla i det.

Vänsteryttern Ali Reza låg bakom Bollnäs samtliga mål genom att göra 3–0 och spela fram till de andra målen. Bäst på planen var Bollnäs mittback Roni Bermal.

Håbo leder division 3 södra Norrland sju poäng före Bollnäs.

Mer läsning

Annons