Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs sportchef dementerar rykte om ersättning till spelare nästa säsong

/

Inga kontrakt – och inga pengar till spelare.
En budgetlösning som Bollnäs GIF/FF har presenterat inför nästa säsong i trean.
Men enligt envisa rykten gör klubben nu tvärtom.
– Helt fel, däremot har vi betalat några gamla skulder, säger sportchefen Anders Persson.

Annons

En rasslig ekonomi är ett ständigt gissel i Bollnäs GIF/FF – Hälsinglands största idrottsklubb med 440 aktiva spelare under 18 år.

Därför väljer klubben en budgetväg för sitt A-lag i division 3.

Sportchefen Anders "Lillis" Persson har tidigare deklarerat;

– Vi väljer att lägga pengar på utbildade tränare och ledare i stället för ersättning till spelarna, säger Persson, som agerar efter förutsättningarna.

– Om jag hade en budget på flera hundra tusen kronor vore det givet att sätta sig ned och diskutera kontrakt med spelarna. Vi kan inte vara med i det racet. Men vi kan erbjuda bra förutsättningar med bra ledare, och det på en sportsligt hög nivå.

Men rykten har den senaste tiden gjort gällande att Giffarna inte följer den nya principen, och i stället lockar spelare med pengar.

Läs mer: Så spelas nya DM

Enligt Shamdin Hajo – eldsjäl i Bollnäs Kurd – skulle BGIF-spelarna Roni Bermal och Daareq Fuad ha varit nära att skriva kontrakt med den färska division 5-klubben.

– Vi skakade hand med dem, men sedan hade de ett möte med Bollnäs och kom tillbaka och sade att de får ett bättre bud, säger Hajo.

Den summa som har figurerat i den här ryktessvängen är 20 000 kronor för en säsong.

Bollnäs sportchef Anders Persson häpnar över uppgifterna, och är snabb att dementera.

– Det här stämmer inte alls. Och det handlar nog om en missuppfattning. Vi har nyligen betalat ut en del eftersläpande ersättningar som gällde för förra säsongen, säger Persson.

Den gångna säsongen hade fem spelare i BGIF öppna proffskontrakt – Roni Bermal, Daareq Fuad, Hamodi Hussein, Ali Reza Alizadeh och målvakten Anders Alsing.

Även stjärnan Dido Hussein fick ersättning från klubben, men där handlar det (precis som på planen) om en högre nivå.

Läs mer: "Tack för showen, Kung Dido"

– Det var ett sorts stöd riktat främst till yngre spelare utan arbete, och de fick tiotusen kronor vardera. De pengarna skulle ha betalats ut tidigare i höstas, men först för några veckor sedan kunde vi lösa den biten. Det kändes viktigt att få det överstökat, säger sportchef Persson, som inte har några planer på att revidera budgetplanen för nästa säsong.

Vid ett möte förra veckan fick han också positiva signaler från spelartruppen.

– Det finns några få frågetecken, men de allra flesta är med på tåget. Samtidigt blir det lite bräckligt utan kontrakt, vem som helst kan ju lämna under vintern.

Helt klart är att Dido Hussein lyfter till Värnamo och superettan, medan Fredrik Westlund väljer att gå tillbaka till Kilafors IF.

Samtidigt adderas några nya, och nygamla, namn till truppen. Plus att det nu står helt klart att tränaren Torbjörn Nilsson fortsätter.

– Vi kommer att få ett starkt lag även nästa säsong, och bör hålla höjd som topplag i trean, säger Anders Persson.

Mer läsning

Annons