Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs mittfältare: "Vi ska åka ner och känna oss som favoriter"

/
  • Mittfältaren Johan Persson är en av de absoluta nyckelspelarna i division 2-kvalet.

Dido Hussein är stjärnan i årets upplaga av Bollnäs.
Men motorn som driver laget heter Johan Persson – och han vill gärna sudda ut gamla kvalminnen i jakten på division 2.
– VI ska åka ner och känna oss som favoriter, säger han inför det ­första mötet med IK Franke.

Annons

När Bollnäs senaste kvalade, hösten 2006, var Johan Persson bara 16 år gammal och en jättetalang på väg uppåt. Då missade Bollnäs chansen och efter det har det under flera år varit en ökenvandring i division 4.

Och för Johan Persson har det varit si och så med motivationen...

– Det var ett tag då man inte visste vad man ville göra. Jag höll uppe helt en säsong och hoppade med i Hällbo i division 6. Det var nog inför förra säsongen jag fick tillbaka suget på allvar, säger han.

Då valde Johan att satsa på fotbollen igen, var med och ledde Bollnäs till serieseger i division 4 – och den här säsongen har det bara fortsatt på den vägen.

– Det känns som det flyter på och allt kommer på ren instinkt. Det vore oerhört kul att testa på division 2-nivå och se var man står sig. Det enda tråkiga om vi går upp är att det blir norrlandstvåan, säger Johan och skrattar.

Bollnäs går in i kvalet mot Västeråslaget IK Franke med 15 raka segrar, ett sällan skådat facit på den här nivån. Självförtroendet är himmelshögt och spelet som laget visat upp under hösten, både offensivt och defensivt, gör att Johan Persson både accepterar och gillar läget att Bollnäs går in som favorit till det här dubbelmötet.

– Så är det, det blir ju så automatiskt efter de här 15 matcherna. Jag tycker att vi ska åka ner och känna oss som favoriter

Finns det nåt som talar mot er sett till vad Bollnäs presterat hittills?

– Som det sett ut så har allt flutit på för oss, vi är trygga i vårt grundspel och det har tagit oss långt. Det känns bara positivt, men vi måste försöka vara ödmjuka. Det gäller att inte flyga iväg.

Tänker man något annorlunda när det är ett dubbelmöte och målskillnad som avgör?

– Det är lite ovant, det har man inte varit med om själv. Det är olika planer beroende på hur matchen utvecklar sig, man får se ju längre matchen lider.

Returen spelas på Solrosen på lördag.

Mer läsning

Annons