Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs klättrar efter sent segermål

Bollnäs har efter en trevande start på trean verkligen fått vind i seglen.
Segern med 1–0 borta mot Hofors ger en ytterligare skjuts upp i tabellen.
– Vi ville gärna fortsätta med det flow vi haft på slutet. Det här var femte raka segern. Vi har fått växa in i serien och nu behärskar vi tempot och det fysiska spelet bättre, säger Bollnäs tränare Torbjörn Nilsson.

Annons

Bollnäs startade matchen bra och Dido Hussein serverade ett fint inspel som var värt ett bättre öde än ett tamt avslut som Hofors målvakt kunde rädda.

Med kvarten spelad så skrek hela Bollnäsbänken på en straff som inte blev av, då ojämne domaren Robert Nyberg friade.

Dido Hussein var verkligen på spelhumör och serverade ett till inspel som skyfflades över. Med tiden så jobbade sig Hofors in i matchen och hade ett distansskott som seglade farligt nära krysset.

Matchen var ändå ganska tempofattig och behövde ett mål.

Andra halvleken gick in i ett ställningskrig där inte mycket skapades och efter sjuttio minuter så såg det ut som om Bollnäs mattades markant. Hofors började flytta upp positionerna när Bollnäs fick till en spelvändning som gav en ytterst tveksam straff blåst för hands.

Ytterbacken, Fredrk Westlund stegade fram och sköt mitt i målet, men Hofors målvakt, Erkan Gumus räddade. Trots missen så fick Bollnäs energi och skapade nu mer än man gjort på hela halvleken, men Hofors täta försvar parerade skickligt Bollnäs försök.

Med minuten kvar så fick Giffarna en hörna. Det blev en in åtskruvad hörna som seglade ner på bortre stolpen. Bollnäs fick till en kraftfull nick som Hofors målvakt åter räddade, men returen låg och snurrade och på något vis så lyckades Muhammad Hussein snubbla med sig bollen knappt över mållinjen.

– När målet kom så där sent, så känns det väldigt skönt. Tycker ändå att vi skapade mest målchanser och vann rättvist även om Hofors försvarade sig bra, säger Torbjörn Nilsson.

Mer läsning

Annons