Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs klart för kval

/

Avsågade jumbon Årsunda fick som väntat agera statister på Solrosens IP.
Bollnäs bjöd på en ny målshow, ångade på till 8–1 och säkrade kvalplatsen till tvåan.
I huvudrollen, som vanligt, Dido Hussein med fyra nya mål.

Annons

Jodå, sviten höll även över den här helgen.

Med 14 raka segrar är Bollnäs GIF redo för kvalspel i en mäktig medvind.

Mycket handlar förstås om lagets offensiva kvaliteter, med en grym spets i Dido Hussein.

Läs mer: Dido Hussein satte fyra mål även i förra hemmamatchen – då mot topplag.

Men bakom framgångarna ligger även ett stabilt försvarsspel.

– Det satte sig när alla förstod att det krävdes betydligt mer hemjobb än i fyran, och insåg vikten av att inte tappa boll i fel lägen, säger tränare Torbjörn Nilsson.

Backlinjen fick också ett lyft efter de sex första matcherna när Danne Ölander fick sin permanenta plats som mittback, och än starkare blev det när han fick sällskap av Roni Bermal i mittblocket.

Läs mer: Här är Ölanders första match som mittback i Bollnäs.

– Jo, vi funkar bra tillsammans. Och med Johan Persson och Jesper Westin som sliter som djur framför oss på mitten, så behöver vi inte alltid jobba så hårt, säger den rutinerade 36-åringen och vikarierande lagkaptenen (Johan Persson var bortrest) som även han är imponerad av lagets unge stjärna Dido Hussein.

– Rent tekniskt är han den klart bäste jag har spelat med. Och just förmågan att hålla i bollen ger oss dessutom mer tid att spela med, säger Ölander – tveksamt till spel i det avslutande derbyt borta mot Rengsjö.

– Det lutar åt det, jag är helt fokuserad på kvalet nu.

Frågan är också om det kan bli fler omstuvningar i Bollnäs inför ett derby som bara har poängvärde för ett pressat Rengsjö.

Läs mer: Rengsjös tuffa läge efter helgens förlust.

– Tja, vi måste ju vara förståndiga i det här läget. Vi får göra en utvärdering till veckan, och se vart det landar. Vi har ju också en del som fått lite speltid den senaste tiden. Samtidigt vill vi gärna hålla sviten hela vägen, säger Torbjörn Nilsson.

Det skulle förvåna om inte Dido Hussein sätter fart även på Rengsjö IP, med söndagens fyra mål har han gjort 22 mål med bara ett upp till Ytterhogdals Brian Wake i skytteligans topp.

Mot Årsunda gjorde Dido andra målet i första halvlek, och resterande tre i en andra halvlek där Giffarna spelade ut jumbon efter svängiga noter. Dido Hussein bjöd, bland annat, på två raka och patenterade lobbar i friläge.

Och Ali Reza kunde avsluta med en välplacerad frispark i en match där Bollnäs aldrig behövde lägga in någon högre växel.

Mer läsning

Annons