Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BGIF-tränaren tvekar: "Jag vill se energi från spelarna"

/
  • Torbjörn Nilsson är nästan klar för en fortsättning, men först vill han veta Bollnäs trupp ska se ut.

Jodå, det lutar starkt åt en fortsättning som huvudtränare i Bollnäs GIF.
Men först vill Torbjörn Nilsson ha ett besked om – och från – truppen.
– Jag vill se energi från spelarna, om jag ska orka lägga min energi, säger 48-åringen, som hoppas på sjätte raka säsongen med A-laget.

Annons

– Kan vi bara få ihop det här, med spelare som är villiga att träna hårt och utvecklas, då är jag också med på tåget. Men det är en liten bit kvar dit, säger den förre backprofilen som de senaste åren lyft det unga laget från fyran till toppen i trean.

Giffarna avslutade den senaste säsongen med 15 (!) raka segrar i Division 3, men hade sedan inte marginalerna med sig i det första kvalsteget mot IK Franke från Västerås .

Klubben vill nu jaga vidare med fortsatt hög ambition.

Men sportchefen Anders "Lillis" Persson har samtidigt tydligt deklarerat att klubbens ekonomi inte medger någon ersättning till spelarna, därmed skrivs heller inga kontrakt.

Något som i dagsläget skapar en något osäker situation.

– Så är det ju, en del blir ju lockade från alla håll. Och innan jag bestämmer mig slutgiltigt för en fortsättning, så vill jag veta hur truppen kommer att se ut nästa år, säger Torbjörn Nilsson.

I söndags hölls ett första möte för att stämma av läget, men det kommer att krävas fler.

– Det är många spelare som är borta och utomlands just nu. Men någon gång under första veckorna i december måste det till klara besked. Sedan är det hög tid att köra igång den mer organiserade träningen, säger Nilsson.

Som såklart hoppas att de flesta till slut ska välja att satsa vidare i en förening som visserligen inte kan erbjuda pengar, men väl en utvecklande miljö och en sportsligt bra nivå.

Torbjörn Nilsson vill även se en bra lösning i ledarteamet, där det nu finns åtminstone en given vakans sedan Stefan Hansson valt att gå vidare som tränare i Norrala.

Men det är inget som får Nilsson att tveka.

– Det kom ju inte som någon blixt från klar himmel, vi har ju haft tät kontakt. Men visst behövs det åtminstone en tränare till, förutom lagledare och materialare. Det finns flera bra namn, men det gäller att de kan ställa upp också. Som sagt, det här kräver tid och energi, säger Torbjörn Nilsson, som under alla år i princip jobbat ideellt för klubben.

Det är inte särskilt vanligt på den här nivån.

– Det här handlar inte om pengar, det är inte det viktiga för mig.

Mer läsning

Annons