Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westin: "En jättetuff match"

/
  • Hudiksvalls FF toppar tabellen i norrtvåan. I kväll väntar Söderhamn i ett derby.

Derbyt i våras slutade med storseger och hela 5–1.
Men Hudiksvalls FF låter sig inte luras av det resultatet.
– Det blir en jättetuff match. Det lag som visar mest attityd och hjärta kommer att vinna, säger tränaren Janne Westin.

Annons

Det mesta är uppåt i Hudiksvalls FF. När höstsäsongen drog i gång förra helgen blev det 3–0 (0–0) mot Valbo, vilket betyder fortsatt serieledning med en poäng och en match mindre spelad jämfört med närmaste utmanarna Team TG och Ånge.

– Vi är ganska nöjda med den första matchen på hösten. Det gäller inte drabbas av någon panik om det inte stämmer från start. Vi hoppas vi kan fortsätta med att vara kyliga och jobba så hela hösten, säger Janne Westin.

Vilken känsla har du inför kvällens match mot Söderhamn?

– Det blir en jättetuff match. Det lag som visar mest attityd och hjärta kommer att vinna. Det avgöras inte med något skönspel. Tror man det är man ute och cyklar.

Söderhamns tränare Benny Dahlin menar i ett uttalade att Hudiksvall ska ses som stora favoriter i ett försök att lägga över pressen inför säsongens andra derby. Janne Westin tar det med ro och konstaterar sedan:

– Absolut. Och de får de göra. VI måste prata om oss själva. Vilken attityd och vad vi vill uppnå med spelet. Det är vad det handlar om, säger han.

Trivs ni i situationen som serieledare eller känner ni er jagade?

– Vi är i den positionen vi vill vara i. Men det kommer att bli jättetuffa matcher hela vägen in, men vi vill inte byta med något annat lag. Absolut inte. Vi gillar läget helt enkelt.

Nyförvärvet från Frej, Didier Kony, fick chansen från start senast. Vad är intrycket av honom?

– Han gjorde en bra match. Men det gäller att vi också får känna varandra. Det är inte bara att kastas in i en ny förening och sedan ska det fungera rakt av. Han är en bra duellspelare som kommer att tillföra oss mycket, säger Westin.

Mer läsning

Annons