Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westin berömmer Åkerlund

Besvikelsen efter den missade trepoängare mot Östersund var stor.
Men HuFF-tränaren Janne Westin kunde ändå hitta ljusglimtar.
– Mathias Åkerlund har tagit enorma steg, säger han.

Annons

Anfallsmässigt var HuFF för ineffektivt borta mot IFK Östersund. Trots flera heta lägen lyckades man bara få in en boll i nät.

– Vi hade säkert fem hundraprocentiga målchanser så det är för dåligt av oss att inte vinna, säger Janne Westin.

Läs mer: Bara en poäng mot bottenlaget

Desto gladare kunde HuFF-tränaren vara över försvarsspelet. Mathias Åkerlund gjorde på nytt en jättematch och saknaden av de skadade mittbackarna Niclas Lindh och William Wallin har inte varit så stor som befarat.

– Mathias har tagit enorma steg och det är jätteroligt att se. Det är verkligen hans säsong, han har varit fantastiskt bra, säger Janne Westin.

Desto dystrare då för nämnde Wallin och Lindh. Båda har spelat färdigt den här säsongen. För William Wallins del har den skadade foten hängt över honom under hela säsongen.

– Det är inget vidare med Wille, vi har inte kommit helt underfund med vad det är. När han tränat så svullnar det upp, så hans år är över. Vilket det också är för Niclas Lindh, så vi har lite problem på skadesidan, säger Westin.

I matchen mot Östersund satt Thomas Sundberg på bänken och mittfältaren Patrik Broman fick gå ner och spela back, vilket han gjorde förtjänstfullt.

Mer läsning

Annons