Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi fick ändra vår matchplan helt"

/

SFF fick med sig noll poäng hem från långresan till Boden.
En missräkning för laget som visat bra form på slutet.
– Det blev en tuff bortamatch. Och vi fick ändra hela vår matchplan på grund av en spelare hos dem, säger tränaren Benny Dahlin.

Annons

Söderhamn fick en kalldusch redan i matchinledningen när Boden redan efter fem minuter kunde sätta 1–0. Men kvitteringen kom rätt snabbt när Fredrik Rosén hittade Niklas Holm som behärskat fixade 1–1 vilket stod sig hela första halvlek.

Men den andra startade lika illa som den första. Fem minuter in avgjorde Boden och trots att SFF jagade så höll hemmalaget undan till seger med 2–1.

– Trist start på båda halvlekar. Men man får vara ärlig och säga att Boden var heta och vaskade fram flera heta chanser, säger Benny Dahlin, som fick huvudbry tidigt i matchen med Bodens vänsterytter William Guy Roger Eyang.

– Ja, vi måste ändra oss helt efter honom, han var så jäkla snabb och bra. Vi ändrade våra positioner och fick väl lite stopp på honom.

SFF var aldrig riktigt nära en ny kvittering, utan det var snarare närmare 3–1 för hemmalaget.

– Det var kokhett och vi mötte ett bra motstånd efter en lång bussresa. Men det ska vi inte skylla på. Jag kan faktiskt inte förstå varför de inte är topp två i den här serien. Så bra är de, säger Benny Dahlin.

Mer läsning

Annons