Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo FF blir Schlömers nya klubbadress

/
  • Dennis Schlömer (t.v.), här i Stugsundströjan, spenderar resten av säsongen i division 2-laget Valbo.

Han var med i SFF:s träningsmatcher inför säsongen. Sedan har säsongen mest handlat om spel i division 4-klubben Stugsund för Dennis Schlömer.
Nu kommer han att kunna ställas mot Söderhamn på hemmaplan med sin nya klubb Valbo i september.

Annons

"Jag känner att jag skulle vilja gå framåt och behöver något nytt", berättade Dennis Schlömer för HH-sporten för några veckor sedan.

Efter att själv ha tagit kontakt med division 2-laget Valbo följde han upp med en så pass bra träningsvecka att klubben nu vill behålla honom resten av säsongen.

– Ja, han är så pass ambitiös att det är en spelare vi nog kommer att ha stor nytta av, förhoppningsvis även på lång sikt, berömmer Schlömers nya tränare i Valbo, Andreas Westin.

Och den 19-årige anfallaren själv vågar nu se positivt på sin fotbollstillvaro.

– Jag är jätteglad, men nu gäller det att fortsätta att jobba hårt och ta chansen och visa att jag kan ta en plats också. Även om det inte var några fel på träningen i Stugsund så är det ändå två snäpp högre och det är ju logiskt att det märks, säger Schlömer, som under två säsonger dragits med skador.

Men även på den fronten har det ljusnat betydligt under våren, då han för första gången på länge spelat utan smärta.

Schlömer kommer in till ett Valbo, som inledde division 2-säsongen svagt men nu har fyra raka hemmasegrar och har placerat sig ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det känns jätteroligt att komma in till ett lag som är inne i en bra period. Det märks lite på stämningen också. Målet är att klubben ska hänga kvar i tvåan, säger Schlömer.

Stugsund och Valbo är överens om övergången, och nu väntas bara en signatur så kan 19-åringen vara spelklar redan till helgens match mot Selånger.

– Ja, förhoppningsvis. Annars blir det till nästa omgång. Man är sugen på att spela fotboll iallafall, säger Dennis Schlömer.

Mer läsning

Annons