Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigt baklängesmål sänkte SFF

Först en riktig kalldusch med ett insläppt mål redan efter tre minuter.
Sedan orkade inte Söderhamns FF resa sig igen.
– Det är inte mycket att säga om. Vi gjorde ingen bra match, säger tränaren Benny Dahlin.

Annons

SFF hade en ovanligt tung dag på jobbet. Efter den starka segern mot Skellefteå hemma senast kom den andra raka bortaförlusten. Anundsjö vann med matchens enda mål. Det efter att Tobias Stenberg hittade nätet efter ett långt inkast in mot straffområdet.

– Det är deras specialitet. Det var någon som nickade honom i bakhuvudet och sedan rullade bollen på något sätt in i mål, säger Benny Dahlin.

Hur jobbigt är det att släppa in ett sådant mål?

– Så klart att det var jobbigt. Men i slutändan kan jag inte skylla på någonting. Vi kom aldrig riktigt i gång och i slutändan förtjänade Anundsjö att vinna.

Hemmalaget fortsatte att skapa chanser. Och SFF räddades av storspelande målvakten Simon Elgh, med ett antal parerade frilägen. Offensiven hackade också under stora delar av matchen.

– Stundtals spelade vi bra och hittade uppspelsvägar. Men vi slog bort för många passningar och Anundsjö fick kontra på oss, säger Dahlin.

Nemin Celjo var den som var närmaste det som går att kalla en målchans. Men – precis som hela laget – saknade SFF:s bästa målskytt under säsongen den rätta skärpan under 90 minuter.

– Det är den match vi skapat minst på under hela säsongen. Det var ett embryo till ett riktigt bra läge i andra halvlek. Men Nermin fick inte med sig djupledspassningen och så spelade han i stället för att skjuta, säger Dahlin.

Det var ett ungt SFF-lag som sprang in på Olympia i Anundsjö. Andreas Rodin gjorde debut från start. Sebastian Koivisto Persson inledde som högerback och Max Berglund spelade hela den andra halvleken på mittfältet.

– De stod upp bra och det är en jättebra erfarenhet att ha med sig inför framtiden, säger Dahlin.

Fyra matcher återstår av norrtvåan. På söndag tar SFF emot Ånge på hemmaplan.

Mer läsning

Annons