Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tagg: Är det över nu, HuFF?

/

Det kan svänga fort i fotboll. Fråga bara Hudiksvalls FF, där vet man.

Annons

Det tog inte mer än fyra omgångar för laget att tappa åtta poäng gentemot Team Thoréngruppen i toppstriden i tvåan. HuFF gick från att vara serieledare med fyra poängs försprång, till att bli tabelltvåan med fyra poäng upp till förstaplatsen. Från att vara den jagade till att bli jägaren.

Det var ju den där olyckliga augustimånaden. Den där semesterfirande svenskar jublade över värmen som slutligen kom, men där HuFF samtidigt tappade initiativet i division 2 Norrland.

Facit har vi inte än, men förmodligen kostade den olyckliga månaden laget en plats i division 1. Men här finns matcher för alla inom laget att gräma sig över.

Det började 8 augusti: HuFF får endast 0–0 hemma mot Anundsjö, efter att William Wallin fått syna det röda kortet redan efter en halvtimmes spel. Samtidigt vinner Team TG mot Ånge med 3–0, och krymper avståndet till HuFF.

Det fortsatte 15 augusti: HuFF förlorar borta mot Härnösand. Tränare Åhnstrand beskrev den första halvleken som den sämsta på tre år. Samtidigt vinner Team TG mot Bergnäset med 1–0, och tar över serieledningen.

Ett trendbrott kom 22 augusti: HuFF kör över Bergnäset med 5–1. Team TG gör sitt och besegrar IFK Östersund med 2–0. Läget i tabellen är oförändrat.

Ödesmatchen med stort Ö, 29 augusti: Team TG vinner seriefinalen mot HuFF med 3–2, och rycker i från i toppstriden.

Så är det över nu då? Toppstriden avgjord? Är det bara för HuFF att glömma avancemang till division 1?

Nej, självklart inte. Ovanstående scenförändring skedde på fyra omgångar. Det återstår sex matcher för samtliga lag innan vi gör bokslut på den här säsongen.

Gott om tid för HuFF, säger optimisten. Inte en chans, säger pessimisten. Jag får väl placera mig däremellan och kalla mig realist.

Fyra poäng går absolut att hämta in, jag tror inte att Thoréngruppen går rent resten av säsongen. Men det gäller nästan att HuFF gör det.

Och jag har svårt att se det hända. Tuff avslutning har man dessutom, med Boden och Ånge i de två sista omgångarna.

Men först ut är Gällivare borta på lördagseftermiddagen. Tre poäng där är i alla fall en bra början i jakten på Team Thoréngruppen. För några fler minor har Hudiksvalls FF inte råd att gå på.

Mer läsning

Annons