Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg provtränade med allsvenska Gefle: "Vi får se vad som händer"

/

Fredrik Stenbergs provträning med allsvenska Gefle IF är avslutad.
Under fyra dagar gavs han chansen att visa sina kvaliteter.
– Det var väldigt roligt. Jag tyckte att jag hängde med bra, säger Söderhamns FF:s mittback.

Annons

Fredrik Stenberg kommer från en stark säsong med SFF i division 2. I veckan var han inbjuden att träna med Gefle IF.

– Det var väldigt roligt att testa på en högre nivå. Det var proffsigt och jag togs emot bra, säger 19-åringen.

Vad är dina intryck?

– Det var skillnad på tempo och det tog ett tag att komma in i det. Men jag tyckte att jag hängde med bra. Det var mest fotbollsövningar som man kände igen. Det var också sista veckan för Gefle innan deras fysträning startar.

Stenberg liftade till och från träningarna med målvakten Emil Hedvall som sedan länge bor i Stugsund. Totalt blev det ett träningspass om dagen mellan måndag och torsdag på Gavlevallens konstgräsmatta.

– Det är lätt att helt plötsligt känna att man har allt att förlora. Men det gäller att slappna av och göra sitt bästa helt enkelt även fast man har lite press på sig.

LÄS MER: Stenbergs ovanliga ögonsjukdom

Även två andra testspelare Dragan Kabic och Simon Gefvert från IFK Haninge i division 3 fanns med under veckan. Fredrik Stenberg säger att det är svårt att sia om sin fotbollsframtid och fortsätter som vanligt att träna med Söderhamns FF. Tidigare var han och provspelade med Åtvidabergs FF i en U21-match mot just Gefle IF.

– Vi får väl se vad som händer. Gefle-tränaren Roger Sandberg sa att han var nöjd med mig. Men det är förstås inte lätt att direkt från division 2 ta en plats i en allsvensk klubb även om man gjort bra i från sig. Åtvidaberg skulle höra av sig i december och förhoppningsvis kan jag kanske bli inbjuden dit under en vecka.

LÄS MER: Fredrik Stenberg testas av Åtvidaberg

LÄS MER: SFF-försvararen nöjd med provspelet

Mer läsning

Annons