Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt SFF kan säkra nytt kontrakt

/
  • Benny Dahlin hoppas på seger i

Vid seger mot Anundsjö i lördagens bortamatch kan Söderhamns FF säkra kontraktet i division 2.
Detta om IFK Östersund förlorar mot Gällivare/Malmberget samtidigt som Bergnäset inte besegrar Härnösand.
– Är det så? Mina mattekunskaper är inte de bästa, skrattar SFF-tränaren Benny Dahlin.

Annons

Med fem matcher kvar av säsongen ligger Söderhamns FF tio poäng ovanför kvalplatsen. På lördagen kan kontraktet säkras i teorin när laget ställs mot Anundsjö på bortaplan. Att lyckas med det redan en månad innan serien stänger för vintervila vore en prestation i sig.

– I januari när vi tappat nio av elva startspelare funderade man och var lite negativ. Men vi hoppades att det skulle gå och många har vuxit med uppgiften. Årets säsong har varit ännu roligare än förra, säger Benny Dahlin.

I säsongsinledningen var det stundtals svängdörrar både framåt och bakåt för SFF. Under de första tre omgångarna snittades över fyra mål per match. Kort senare följde 1–5-förlusten mot HuFF och 0–4-förlusten mot Boden.

Men ju längre in på säsongen, desto mindre svänger det om SFF. 15 av de 16 senaste matcherna, Svenska cupen inräknad, har slutat med uddamålsförlust, uddamålsseger eller oavgjort.

Har ni gjort någon stor förändring under säsongen?

– Nej, vi har ju en plan inför varje match och den varierar. Ibland har man varit fel ute och då släppt in många mål, och ibland har man överpresterat och gjort många mål framåt, säger Benny Dahlin som ändå lanserar en liten tes om varför laget blivit stabilare under säsongen.

– Det ska väl vara att fler spelare kommit in i division 2-spelet.

När laget nu ställs mot Anundsjö, en placering och tre poäng bakom i tabellen, siktar inte Benny Dahlin och SFF på att säkra kontraktet. Man siktar på att vinna "seriefinalen" i sin egen tabell.

– En jättetuff match. Anundsjö har haft en lurig säsong med tränarbyte men är nu på gång igen. De har samma bra lag som de hade i fjol, säger Benny Dahlin som hoppas få spela med elva man hela matchen, sist lagen möttes fick SFF spela sista kvarten med två man utvisade.

Niklas Holm blev utvisad mot Skellefteå och är därför avstängd mot Anundsjö.

Mer läsning

Annons