Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns FF värvar från Gefle IF: "Bra karaktär framför allt"

/
  • Klas Forsgrens Söderhamns FF har värvat en karaktärsspelare från Gefle IF:s ungdomsorganisation.

Han var lagkapten i Gefle IF:s U19-lag förra säsongen.
Nu har Theodor Olsson "vuxit ur" åldersgruppen – och meddelas vara klar för Söderhamns FF i division 2.
– Han har en bra karaktär framför allt, det syntes på träningarna att han kom in och tog för sig, säger SFF-tränaren Klas Forsgren.

Annons

Söderhamns FF värvar en spelare från Gefle IF:s organisation. Theodor Olsson var kapten i den allsvenska föreningens U19-lag den gångna säsongen.

– Han har vuxit ur där åldersmässigt. Vi hade kontakt med Gefle tidigt under november, men sedan har det dragit ut lite på tiden. Nu har vi kommit i hamn, säger Söderhamns FF:s nya tränare Klas Forsgren.

LÄS MER: Ordningen är spikad – här är derbymatcherna i tvåan

Theodor Olsson, som ses som relativt allround men mest passar som defensiv mittfältare eller mittback, har varit i Söderhamn och provtränat vid flera tillfällen. Klas Forsgren har sett "bra fötter" som teknisk kompetens hos honom – men har främst imponerats av Olssons mentala inställning.

– Det är hans karaktär framför allt. Det syntes på träningarna hur han kom in och tog för sig. Det är en mogen grabb, säger Klas Forsgren.

LÄS MER: Många hugger på SFF:s skyttekung

Har ni några mer nyförvärv på ingång?

– Nja, nu jobbar vi med att göra klart med några som funnits i föreningen tidigare. Det finns inga helt nya namn nu, säger Klas Forsgren.

LÄS MER: Här är Oremos nya klubb

Mer läsning

Annons