Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF tog farväl av Dahlin med seger

/

Sista samlingen med gänget.
Sista matchen.
Tränaren Benny Dahlin tog avsked från Söderhamns FF som en vinnare.
– Det är känslosamt så klart.

Annons

Söderhamns FF avslutade med att vinna mot Bergnäset från Luleå med 3–2. Men resultatet var egentligen utan större betydelse. Kontraktet i division 2 var redan säkrat inför den sista omgången.

– Det kommer säkert att spillas någon tår till under kvällen när vi ska träffas för att tacka av varandra och ha lite roligt, säger Benny Dahlin.

– Det känns lite vemodigt och matchen var jättekonstig på många sätt.

Läs också: Benny Dahlin kliver av som SFF-tränare efter säsongen

Benny Dahlin fick vandra av planen en sista gång med lätta steg – men det satt långt inne. Med bara minuter kvar gjorde Nermin Celjo sitt andra mål för dagen. Det var skyttekungens totalt 14:e fullträff för säsongen.

– Jag tar med mig minnesbilden när Nermin plockade ner bollen efter Sebbes (Sebastian Koivisto Persson) djupledspassning och som gjorde att vi vann matchen. Det var ett fantastiskt slut, säger Dahlin.

Hur summerar du säsongen?

– Vi tog lika många poäng som i fjol. Men då hade vi ett lag på papperet som skulle vara i mitten av tabellen eller uppåt. Det har vi inte haft i år. Därför värderar jag den här prestationen högre.

Benny Dahlin, 38, har en lång karriär bakom sig i Söderhamns FF. Som spelare blev det totalt 329 serie och cupmatcher – vilket är mest i hela klubben.

De fyra senaste säsongerna har han varit både assisterande tränare och huvudtränare. Och enligt honom själv är det är tre händelser som sticker ut lite extra.

– Först var det väldigt roligt när vi vann division 4 och tog mest poäng i hela Sverige.

– Och när vi kvalade oss upp under det första året i division 3. De fighterna som vi gjorde då på slutet var jävligt roliga.

– Sen tar jag med det här året när vi tappade så många spelare och ändå klarade oss kvar.

Läs också: Mix: SFF har inte råd att bli en silly season-förlorare igen

Hur ser du på framtiden för laget nu?

– Det sitter bara hos spelarna själva. De måste bestämma sig för att vara bra och vilja fortsätta i division 2. De kommer säkert att höra av sig klubbar till spelarna. Men jag hoppas verkligen att de fortsätter att på den här nivån och inte byter ner sig. Sen hoppas jag också att någon får chansen högre upp. Då säger jag bara lycka till!

För Benny Dahlin återstår bara att ta lite fotbollssemester.

Frågan är bara hur länge det blir?

Läs också: Tabellen i division 2 Norrland

Mer läsning

Annons