Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF nollat i första träningsmatchen: "Bra med tanke på förutsättningarna"

Bara dagar efter att tränaren Klas Forsgren hoppat av sitt uppdrag var det dags för första träningsmatchen.
Söderhamns FF föll med 0–2 borta mot Sandviken.
– Med tanke på förutsättningarna var det en bra match av oss, säger målvaktsreserven Alexander Blom, tränare för dagen.

Annons

Klas Forsgrens avhopp slog ned som en bomb i slutet av veckan. Utan tränare åkte Söderhamns FF på lördagen till Sandviken för att spela träningsmatch.

Målvaktsreserven, tillika målvaktstränaren, Alexander Blom fick agera coach för laget.

– Speciellt såklart. Det fanns ingen annan ledare eftersom Klas var ensam tränaren. Jag fick frågan och det är klart man ställer upp för laget, säger Alexander Blom.

Hur har tränarsituationen påverkat spelargruppen tycker du?

– Klart att det kom som en chock för oss. Men vi har knutit nävarna och sagt att vi ska göra det här tillsammans. Vi är en bra och tajt grupp så vi bestämde att vi ska fixa det här.

Läs mer: Klas Forsgren hoppar av som tränare i Söderhamns FF: "Energin har tagit slut"

Alexander Blom fick försöka snickra ihop ett fungerande upplägg till matchen mot Sandviken. Men han hade inte mycket tid på sig.

– Det blev någon sen kväll där man försökte få ihop en spelidé och en matchplan. Men grabbarna har tagit till sig det jättebra, säger han.

Matchen då? Jo, den vann Sandviken med 2–0 efter två mål i andra halvlek.

Den första slutade mållöst, men hemmalaget var närmast via ett ribbskott. Ledningsmålet kom i stället i den 53:e minuten efter en hörna. Nästa mål kom via ett friläge.

– Två flytmål egentligen. Det första kom på en hörna där vi inte fick bort bollen. Sandviken hade mycket boll och det visste vi innan att de skulle ha. Vi föll tillbaka lite så som vi spelade i fjol, det kändes bäst att göra så då vi inte ville ändra om helt, säger Alexander Blom.

Läs mer: Jakten på ersättare är i gång för SFF: "Inget drömläge för föreningen"

SFF-målvakten Simon Elgh hann med att rädda en straff med tio minuter kvar.

Kommande helg väntar nästa träningsmatch för SFF. Då blir det derby mot Hudiksvalls FF på Sparbanken Arena i Hudiksvall.

Hur önskvärt vore det att ha en tränare klar då?

– Styrelsen jobbar jättehårt för att försöka lösa situationen. Vi tar det dag för dag nu, men det är klart att det måste lösas. Jag har dock ingen aning om vilka som är aktuella för jobbet, säger Alexander Blom.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons