Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF-mittfältaren om rehaben: "Jag längtar tillbaka"

/

Det blir inget spel för knäskadade Robin Olofsson den här säsongen.
I stället har mittfältaren fått nya perspektiv, som assisterande tränare för sitt SFF.
– Man får helt annan syn på det från sidan, säger han.

Annons

Att Söderhamns FF:s Robin Olofsson, som drog sönder korsbandet i det ena knäet förra året, skulle missa större delen av säsongen stod klart redan tidigt i våras. Men då lämnades en liten öppning för en eventuell comeback framåt hösten. Men av det blir det ingenting.

– Tidigt i somras bestämde vi att jag inte kör något i år. Det blir rehab för hela slanten så att jag kan komma tillbaka riktigt starkt till nästa år, och köra en försäsong fullt ut, säger Olofsson.

Sedan skadan har han opererats, vilket följts av intensiv rehabilteringsträning. Där ligger han i fas med återhämtningen, även om det fortfarande är en bit kvar.

– Jag kan slå till en boll. Inom ett par månader hoppas jag kunna vara med i lite spelsekvenser, men det blir absolut ingen match.

Under sin långa skadefrånvaro har han tagit sig an en ny roll i SFF, som assisterande tränare till Benny Dahlin. En roll som han trivs bra med, om han nu ändå inte kan hjälpa laget på planen.

– Det är på två vis, det är roligt att få vara med i gänget för man hamnar lätt utanför när man är långtidsskadad. Samtidigt är det frustrerande att inte få spela och kunna påverka på det sättet. Visst kan jag påverka på ett annat sätt nu, men det spritter verkligen i benen. Jag längtar tillbaka.

Hur ser fördelningen ut mellan dig och Benny Dahlin?

– Benny håller i det mesta, han är hjärnan och jag avlastar honom. Jag håller i lite träningar och vi bollar med varandra och diskuterar laguttagningar. Men det är han som håller i trådarna och det känner jag mig trygg med.

Samtidigt som längtan efter att få kliva ut på planen och fördela spelet på SFF:s centrala mittfält är stor, så har tiden som assisterande tränare gett honom nya insikter.

– Man får en helt annan syn och inblick i hur verksamheten fungerar och vilket jobb som ligger bakom. När man spelar är fokus på en grej, träna och spela matcher. Det är så mycket som man tar för självklart som spelare. Så det har varit nyttigt på ett sätt här det här, säger Robin Olofsson.

På söndag väntar ny match för hans mannar, hemma mot Härnösand. Ett motstånd som SFF har ett litet övertag på sedan vårmötet lagen emellan.

– Hittills mot Härnösand har det gått riktigt bra, vi vann med 3–1 senast. Men det är ett starkt lag som blandar och ger lite. Man spöade Hudik för ett par helger sedan, så det är ett lag som jag tror är på uppgång. Samtidigt har vi också gjort en riktigt bra höst, säger Robin Olofsson.

Mer läsning

Annons