Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle Lööf frälste HuFF på övertid

/
  • Pelle Lööf avgjorde derbyt mot Söderhamn med ett sent skott som gick stolpe in på övertid.

Derbyt såg ut att sluta mållöst när klockan tickade in på övertid. Då slog Hudiksvalls Pelle Lööf till med ett skott från vänster som hittade in och förstörde kvällen för Söderhamn.
– Skönt, men jag känner mig nog mest lättad, säger matchhjälten.

Annons

I våras när lagen möttes på Glysis hade Hudiksvall avgjort efter 20 minuter. På Helsingehus Arena när Söderhamn och HuFF möttes igen var det helt jämnt – ända till på övertid då segermålet kom.

Efter en långboll från Hudiksvalls Johan Brolin hamnade fick Hudiksvalls Pelle Lööf träff med vänstefoten och bollen tog i stolpen och studsade in bakom Simon Elgh i Söderhamnsmålet.

Men enligt HuFF-tränaren Janne Westin, kunde matchen ha tippat åt vilket håll som helst.

– Gör man mål i 92:a minuten ska man ju ha lite tur också. Spelmässigt är vi bättre, men det är inte det det handlar om. De hade bra chanser och vi hade några i första som vi kanske skulle kunnat sätta. Det känns som att lika gärna Söderhamn hade kunnat spräcka nollan, säger Westin och fortsätter:

– Det går att vinna matcher på olika sätt, och det var 94 minuters fotboll, inte 90. Och bevisligen så klarar vi av att vinna matcherna så här också. Det är ett starkt gäng, säger han.

Matchen var välspelad och underhållande för att vara av derbykaraktär. Bägge lagen skapade en handfull halvchanser i den första halvleken, innan den andra halvleken blev mer av ett ställningskrig. Men precis som när lagen möttes på Glysis i våras så blev var det Hudiksvalls Pelle Lööf som iklädde sig matchhjälterollen efter sitt sena mål.

Lööf var dock samlad efter matchen, och höll med sin tränare Janne Westin om att matchen var jämn.

– Det kändes som en typisk 0–0-match där vi inte skulle få in bollen. Så är det en blandning av glädje och lättnad, säger han.

Läs mer: Kaosartad avslutning på derbyt

Mer läsning

Annons