Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opererad och redo för spel

/

Fredrik Stenberg opererade nyligen sitt ena öga eftersom han led av keratokonus. En ögonsjukdom som sätter sig på hornhinnan. Nu är han tillbaka och laddad för match.

Annons

Söderhamns FF har dålig statistik mot Selånger. Det har blivit många förluster de senaste säsongerna, och 3–1 till Selånger när lagen möttes i våras.

– Ja vi släppte in alldeles för enkla mål och var inte alerta senast. Det måste vi förbättra om vi ska vinna den här gången, säger SFF-backen Fredrik Stenberg.

Inför söndagens möte står båda lagen på 17 poäng. SFF har en bättre trend än sina motståndare med poäng i de två senaste matcherna. Selånger kommer till Hällåsen med fyra raka uddamålsförluster.

– Det känns som att det är rätt läge att trycka dit dem, säger Stenberg.

Han är tillbaka i laget efter sin ögonoperation.

– Det känns bra nu och jag har inte ont. Jag har kunnat träna för fullt den här veckan, säger han.

En ny operation på det andra ögat väntar i höst. Det är inget som Stenberg ser fram emot.

– Nu senast var det två dagar av intensiv smärta sedan avtar det. Det är skönt att det går så snabbt att komma tillbaka i alla fall, säger han.

Stenberg har varit en av lagets mer tongivande spelare under säsongen och han har två förklaringar till framgången.

– Dels har jag fått vara utan tyngre skador och jag har fått spela mittback. Jag trivs bäst där, säger han.

Om en månad möts de båda lagen igen. Den gången handlar det om Svenska Cupen. Söderhamn skulle nog må bra av att ha dödat Selångerspöket innan den matchen.

– Ja det är mycket Selånger nu, men det skulle vara skönt att gå till sommarvilan med en vinst och att vara före dem i tabellen, säger Stenberg.

Mer läsning

Annons