Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittfältaren joker i slutspurten

Under vårsäsongen spelade han inte en enda minut.
Efter uppehållet har Jesper Karlssons två inhopp i HuFF-tröjan inneburit sex minuter på planen.
– Nu är det väl rätt okej, säger han efter korsbandsskadan han ådrog sig i våras.

Annons

– Våren är ju körd i alla fall. Jag får hoppas att jag kan bygga upp mig så pass att jag kan vara med i höst.

Orden är HuFF-mittfältaren Jesper Karlssons från slutet av maj då det stod klart att han skadat korsbandet i högra knäet.

Rehaben blev lång, men han slapp operation och efter ett par månader av träning har det blivit en del matcher med Forsa i division 4.

– Det är väl lite flås och sånt som skulle behöva komma upp, men jag har spelat två 90-minutersmatcher och två 45-minuter med Forsa så jag har fått lite matchträning, säger Jesper Karlsson.

I HuFF:s senaste match mot Gällivare/Malmberget byttes Jesper Karlsson in i den 86:e minuten. Med fem omgångar kvar av serien, och två poäng upp till Team Thoréngruppen på förstaplatsen, skulle han kunna bli en joker som förstärker laget.

– Vi får hoppas på det. Några fler inhopp kanske det blir om jag får chansen, säger han.

Trots sin ringa ålder, 25 år, har Jesper Karlsson fått en stor del av karriären förstörd av skador. Men han är inte bitter över all rehabträning det blivit genom åren.

– Jag kör på och hoppas att det ska bli bra. Det är jobbigt ibland, men man är ändå van att gå ner på träningarna ändå.

Är du extra mentalt stark? Eller vad beror det på att du inte tappar motivationen?

– Direkt när man får beskeden är det jobbigt, men sedan lär man sig hantera det. Första gångerna var jobbigare än det är nu, även om det är trist när man blir skadad. Jag har blivit van vi det.

För Jesper Karlsson har det varit knäproblem som varit den stora boven i dramat. Så var det även under sejouren i Sandvikens IF, innan han kom till HuFF.

Men att skadorna skulle påverka hans inställning på planen tror han inte.

– Direkt när man kommer tillbaka är man kanske lite mer osäker, men när man börjar vara med på matchspel på träningarna brukar det släppa mentalt också.

Med 15 poäng kvar att spela om hoppas naturligtvis HuFF kunna ta in de två poäng som Team Thoréngruppen har till godo. En bra chans blir i lördagens hemmamatch mot jumbon Sollefteå.

– Det är ett roligt läge vi är i nu, det gäller att försöka njuta lite av situationen också. Vi fokuserar på vår prestation, sen får man väl hoppas att dom (Thoréngruppen) kan tappa någon poäng också, säger Jesper Karlsson som hoppas slippa mer rehabträning i höst.

– Ja, nu hoppas jag vara fräsch så jag kan vara med och bidra sista månaderna. Sen får jag sikta på nästa säsong, säger han.

Mer läsning

Annons