Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittfältaren förlänger kontraktet – men stor spelaromsättning i HuFF: "I år är det extremt många spelare"

/

Spelaromsättningen i Hudiksvalls FF är stor inför kommande säsong och spelarmarknaden är tuff.
Då kan klubben i alla fall glädja sig åt att mittfältaren Petter Andersson skrivit på för ett år till.
– Det var skönt, säger klubbens sportansvarige Härje Lindgren som har ett tufft jobb framför sig för att spika truppen.

Annons

Även om det återstår många frågetecken till den HuFF-trupp som inleder division 2-säsongen i april kan man snabbt konstatera: Hudiksvalls FF 2016 blir någonting helt annat än Hudiksvalls FF 2015.

En mängd spelare från fjolårssäsongen har försvunnit från klubben.

– VI har en stor omsättning av de spelare som spelade förra säsongen. Förra året rörde det sig inte så mycket, men det blir ju så här vissa säsonger. I år är det extremt många spelare, säger Härje Lindgren.

Läs mer: Veteranen gjorde comeback när HuFF föll efter straffar

Rutinerade Siksten Kasimir och Niclas Lindh har båda slutat, precis som Niklas Bengtsson. Patrik Broman och Mathias Åkerlund har båda lämnat för division 1-nykomlingen Thoréngruppen. Lars Olsson har klivit ner i division 3 och ska spela med Iggesund.

Lägg där till Fredrik Broman som flyttar till Sundsvall, Lucas Dullaghan som flyttar till Örebro och Jonathan Stridh som aviserat att han inte kommer spela kommande säsong och det är inte svårt att se att det blir tufft för HuFF med truppbygget.

– Det är skillnad om man tappar ett par, tre stycken spelare. Då är det lättare att hitta ersättare. Är det så här många blir det ju tuffare, säger Härje Lindgren.

Haris Camo, från Selånger i samma serie som HuFF, är det mest meriterade nyförvärvet. Övriga kommer från Strand i division 3.

– Men vi har haft kontakt med många spelare, några som varit och provspelat men som tackat nej. Många har valt att gå till division 1-klubbar i stället och då är det svårt för oss att konkurrera i division 2, säger Härje Lindgren.

Läs mer: Viktiga spelare på väg till fjolårets konkurrent

Klubben jobbar både inom Hälsingland men även utanför distriktet för att hitta spelare. Men då gäller det att spelarna är de rätta för klubben.

– Vi jobbar nere i från Gävle upp till Sundsvall, men vill också ha spelare från distriktet. Ska vi ha spelare utifrån ska de vara riktigt bra och tillföra någonting. Det är inte lätt i dag, överlag känns det som att det fattas spelare, i alla fall här i Norrland. Det finns inget överflöd av seniorspelare.

Ett bevis på det är konkurrenten Selånger som haft stora problem under vintern. Klubben har haft svårt att få ihop en a-trupp och det har till och med spekulerats i om klubben kommer kunna ställa upp i division 2 kommande säsong. En situation som Härje Lindgren håller ett öga på för eventuella nyförvärv.

– Vi har ju koll på hur de kommer göra, vi får se om det blir någonting. Helst vill man ju att de ska få ha sina spelare kvar, men bestämmer de sig för att inte blir spela i tvåan kan ju vi vara intresserade av några spelare, säger han.

Läs mer: Så spelas årets derbyn i division 2

Räknar man in Siksten Kasimir på mittfältet har HuFF tappat fem mittfältare från fjolårets trupp, plus Didier Kony som lånades in från Frej under hösten. Därför kom Petter Anderssons kontraktsförlängning som en liten lättnad. Han har nämligen ryktats vara på väg bort han också.

– Han har skrivit på för ett år till med oss. Det var snack ett tag om att han skulle flytta, men det var skönt att få det klart, säger Härje Lindgren.

Bland de spelare som har kontrakt med klubben finns ett par skadebekymmer. Viktor Roos som dragit av korsbandet lär inte vara med när säsongen börjar.

– Han rehabtränar och vi vet inte riktigt när han är tillbaka i spel, men det kan bli till sommaren någon gång. Det brukar ju ta sin tid med korsbandsskador men rehaben har gått jättebra. Han ligger i fas, säger Härje Lindgren.

Även målvakten, och lagkaptenen, Niclas Larsson har haft problem med ett knä under januari. Han är fortfarande inte bra och ska troligtvis snart få svar på vad som är problemet.

Läs mer: Lagkaptenen skadad inför hemmacupen

– Jag tror att det blir bättre, han ska in på magnetröntgen så de kan kolla vad det är för något och hur pass mycket han får belasta och så. Man vill ju veta vad det är, säger Härje Lindgren.

Letar ni efter en till målvakt för att säkra upp?

– Nej, inte just nu. Vi har ju Niclas och Rasmus (Andersson), vår unga målvakt som spelar med Forsa också. Om magnetröntgen skulle visa något allvarligare kanske vi måste börja titta, säger Härje Lindgren.

HuFF inleder division 2-säsongen med bortamatch mot Selånger, om motståndarlaget får ihop sitt lag till seriestarten.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons