Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterad återvändare till SFF: "Det ska bli väldigt roligt"

/
  • Marcus Olofsson träffade sina nya lagkamrater för första gången på onsdagskvällen.
  • Marcus Olofsson träffade sina nya lagkamrater för första gången på onsdagskvällen.

Här är Söderhamns FF:s första värvning för säsongen.
Marcus Olofsson återvänder hem till sin moderklubb – men inte för att trappa ner.
– Jag vill göra det helhjärtat och har flera år kvar i kroppen, säger 33-åringen.

Annons

Han lämnar därmed ett division 2-lag för ett annat efter att ha spelat de tre senaste säsongerna i Sandvikens IF. För Söderhamns FF blir Marcus Olofsson ett fint tillskott för det unga, utvecklingsbara laget.

– Jag är väldigt imponerad av vad de har gjort, framför allt i år att med en väldigt ung trupp åstadkomma ett så bra resultat. Det bådar gott inför framtiden och spelarna får ännu ett år på sig att utvecklas, säger han.

– Sedan tycker jag att Benny Dahlin gjort ett bra jobb som tränare. Det ser också spännande ut med Klas Forsgren som jag känner sedan tidigare och är en väldigt bra ersättare.

Det är i sammanhanget mycket meriterade spelare som förstärker Söderhamns FF. Redan som 16-åring lämnade Marcus Olofsson SFF för att gå på fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Sedan representerade han allsvenska GIF Sundsvall under två säsonger och efter att ha varit utlånad till SFF hösten 2002 följde ett par sejourer i flera andra klubbar.

Han var även hunnit med att vara heltidsproffs i IFK Mariehamn i den finska högstaligan efter totalt 108 matcher som bland annat assisterande lagkapten under fyra säsonger. Men nu är det alltså moderklubben som gäller för åtminstone två säsonger framåt.

– Det ska bli väldigt roligt att spela med Söderhamn igen. Jag vill göra det helhjärtat och ser det inte som någon nedvarvning. Fysiken känns bra och jag har fler år kvar i kroppen.

I SFF får han också chansen att återigen spela tillsammans med lillebror Robin Olofsson som är på väg tillbaka efter en långtidsskada.

– Det känns också jätteroligt. Det låter som det går bra med rehabiliteringen och det skulle förstås vara en positiv förstärkning för laget att få tillbaka en så rutinerad spelare. Även Filip Enarsson kommer tillbaka efter skada, säger Marcus Olofsson som hoppas på att bidra med viktig rutin både från sin position på mittfältet och utanför planen.

– Det är den största biten förhoppningsvis. Sen är det absolut främst i någon ledande central roll på planen. Jag är egentligen tvåvägsspelare, kanske lite mer tyngd på det offensiva.

Tränaren Klas Forsgren:

– Det är klart att det känns bra både för klubben och för mig som ny tränare. Marcus har varit ute och spelat i en hel del klubbar och vill fortfarande mycket med sin fotboll. Det är viktigast, säger han.

– Han har också spelat på en nivå som ingen annan varit på i klubben och hans proffsiga attityd kommer att bli värdefull för oss.

I övrigt gällande SFF-truppen har lagkaptenen Pontus Olsson nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Mittbacken Fredrik Stenberg, som tidigare provspelade med Åtvidaberg, är inbjuden av träna med allsvenska Gefle under fyra dagar i nästa vecka.

Mer läsning

Annons