Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst och chansfattigt mot bottenlaget – en av Simon Elghs tråkigaste dagar på jobbet: "Jag tror jag hade totalt ett skott på mig"

Söderhamn har nu avverkat säsongens båda matcher mot Anundsjö - Simon Elgh har hållit nollan båda gångerna. Dagens nolla var dock en av de enklaste i burväktarens karriär då han knappt testades: "De skapade inte så mycket så det kanske inte var den svåraste nollan"

Annons

I en av säsongens kanske minst publikfriande matcher fick SFF lämna planen med en poäng efter en match där båda lagen hade märkbara problem på planens avgörande tredjedel.

– Vi spelar ju rätt bra men när vi ska avsluta så har vi inte den där beslutsamheten som krävs, säger Elgh som från sin position i buren kunde se på när hans tio lagkamrater spelmässigt hade ett bra grepp om matchen, ett grepp de som sagt inte kunde förvalta till nätrassel.

– Det var inte vår dag offensivt i dag.

Bollen på väg mot Simon Elgh - men inte heller den här gången behövde han ingripa i 0-0 matchen.

Bottenlaget Anundsjö IF kom till skott totalt tre gånger i matchen men, som sagt, bara en gång nådde skotten fram till Simon som två gånger fick se hans försvarare slänga sig i täck och hindra bollen från att nå mål.

– Och när den väl nådde mig så var det ett vinkelskott som faktiskt kändes rätt ofarligt.

För Simon var nollan den första på tre månader och det, tillsammans med poängen, är vad han tog med sig på bussresan hem.

Mer läsning

Annons