Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luddes dilemma inför HuFF: "Önskar båda kunde ta tre poäng"

/
  • Ludvig Sundström hyllades av publiken efter sin sista hemmamatch med Hudiksvalls FF. Nu är det IFK Östersund för den populära mittfältaren.

Hans nya lag IFK Östersund är i desperat behov av poäng i bottenstriden.
Samtidigt klappar Ludvig Sundströms hjärta fortfarande hårt för HuFF.
– Jag önskar att båda kunde ta tre poäng, säger han inför lagens möte i helgen.

Annons

I Hudiksvalls FF var Ludvig Sundström dels en viktig kugge i laget, och dels en uppskattad spelare bland supportrarna. Det märktes inte minst när han efter drygt tre år i HuFF-tröjan lämnade klubben tidigare under säsongen.

I den sista hemmamatchen i den vita tröjan hyllades han rejält och tackades av hemmapubliken. Och de varma känslorna är besvarade.

– Jag var i Hudik i tre och ett halvt år och jag känner jättestarkt för grabbarna och laget som har gjort en så bra säsong, säger Sundström.

Flyttlasset gick till Östersund, där han numera bor och nyligen inlett en tillvaro präglad av pappaledighet. Nu försöker han, som han själv säger med ett skratt, få dagarna att gå.

I och med flytten blev den nya klubbadressen IFK Östersund. Och över en natt bytte han toppstrid med HuFF mot bottenstrid med IFK.

– Det är en lite annan typ av fotboll och ett annat läge. Det är lika viktiga matcher som med Hudik, fast i ett annat läge i tabellen. Det gäller att ta varje poäng som vi kan nu, säger han.

Han tog snabbt en plats i startelvan i sitt nya lag. Och där blev han kvar.

Läs även: Ludvig Sundström lämnar HuFF

– Personligen har det gått riktigt bra. Jag har byggt vidare på det självförtroende jag hade under våren i Hudik. Man är den man är, och jag tycker om att ta stort ansvar. Jag går in och snackar, surrar och styr, och det har jag gjort även här uppe.

På lördagseftermiddagen tar hans nya lag emot hans gamla. En viktig match för båda lagen. Östersund är i starkt poängbehov i botten, samtidigt som HuFF inte har råd att tappa några fler matcher i jakten på seriesegern.

I mitten står Ludvig Sundström och brottas med tudelade känslor, även om han sedan länge deklarerat att han inte spelar matchen.

– Klart att det är en konstig känsla. Jag är i Östersund nu, och vi måste ta poäng för att inte riskera att åka ur, medan Hudik måste vinna för att vara med i striden om serieseger, säger han och fortsätter.

– Det är verkligen dubbla känslor, jag önskar att båda kunde ta tre poäng.

Delar du med dig av någon information om HuFF inför matchen?

– Jag har sagt till båda lagen att jag inte bidrar med någon information åt något håll. Jag pratar regelbundet med grabbar i Hudik och jag vet precis hur våra tankar går inför helgen. Men det är ingenting jag vill bidra med. Åt något håll, för då hamnar jag i en konstig situation.

Oavsett utgången i matchen ser han fram emot att träffa sina gamla lagkamrater igen.

– Det är några som ska stanna kvar en stund så att vi får umgås. Jag hängde med dom varje dag och det är en del av grabbarna där nere som man kommer att hålla kontakt med, säger Ludvig Sundström.

Läs även: Så var HuFF:s senaste match

Mer läsning

Annons