Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööfs drömmål frälste Hudiksvalls FF

/

En cykelspark med ryggen mot mål.
Pelle Lööfs fick en drömträff – som gav tre poäng mot Selånger.
– Jag hade inget annat val, säger Hudiksvallsanfallaren.

Annons

Hudiksvalls FF var piskat att vinna för att hänga på Thorengruppen i toppstriden i division 2 Norrland. Den stora snackisen efter matchen var förstås Pelle Lööfs matchavgörande mål som kom redan i den 14:e minuten.

– Det kom ett inlägg och "Lalle" (Lars Olsson) gick upp i en duell med målvakten. Sedan blev det en andraboll som kom så högt bakom mig att jag hade inget annat val.

Pelle Lööf stod vi straffpunkten och mötte bollen, med ryggen mot målet – och slog till med en cykelspark.

– Jag tänkte bara att jag måste få träff på den.

Hur var känslan när bollen gick i mål?

– Ja, alltså. Jag vet faktiskt inte. Jag sprang mot läktaren och sen fick Lucas (Dullaghan) tag i mig, säger han.

Målet var Pelle Lööfs 15:e för säsongen och måste anses som en kandidat till årets mål i norrtvåan. Målskytten själv rankar det också högt:

– Det får klassas som det snyggaste.

Men allting gick inte Lööfs väg. Anfallaren visade också upp en provkarta på målmissar i öppna lägen. Strax efter fick han bra en träff med pannan, men Selångermålvakten Marcus Krutzén fick fingrarna på bollen.

Efter paus kom Lööf återigen högst på ett av många inlägg, men nickade bollen över från nära håll. Värsta missen kom dock i den 75:e minuten.

– Jag hade krampkänning i slutet när Petter (Andersson) spelade in och jag liksom bara ska sträcka mig och är en milmeter i från den. En annan dag går den kanske in.

Selånger ligger mitt i tabellen och kontraktet inför nästa säsong är redan säkrat. Och efter Hudiksvalls inledande forcering jämnade gästerna ut spelet och var ett par gånger uppe och nosade på en kvittering.

– Vi hade massvis av lägen att stänga matchen tidigare. Men det blev oroligt ändå. Det är onödigt egentligen. Men desto skönare att ta sådana här seger.

Hudiksvalls FF är nu två poäng bakom Thorengruppen med två omgångar kvar. Huff har kvar att möta Boden (h) och Ånge (b). Serieledarna avslutar mot Söderhamns FF (h) och Valbo (b).

Läs mer: "Nu har vi satt oss i en jäkla skitsituation"

– Vi har allt att spela för och vet vad som gäller. Det är bara att köra på. Pressen ligger på Thorengruppen, säger Pelle Lööf.

Läs mer: "Tabellen i division 2 Norrland"

Mer läsning

Annons