Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööf tremålsskytt när HuFF vände mot division 3-lag: "Årets bästa prestation"

/

HuFF släppte in två mål direkt mot division 3-laget Ytterhogdal.
Efter det svarade laget för årets bästa insats – och vann med 5–3.

Annons

HuFF valde att möta Ytterhogdal hemma på Glysis mycket för att tränaren Henrik Åhnstrand gillar tanken på att möta engelska spelare.

Och motståndet gjorde honom inte besviken.

– Vi ville möta engelsmän eftersom man aldrig har chans till det annars. Det var nån där som hade spelat FA-cup med Middlesbrough, och det är ju lite häftigt, säger HuFF-tränaren.

Men till en början så var inte HuFF med över huvud taget och redan efter 45 sekunder kunde Ytterhogdals spelande tränare Brian Wake, som vann skytteligan i division 3 förra säsongen, rulla in 1–0 för gästerna.

– Vi tappade boll i första anfallet och de gjorde 1–0 och sedan kom 2–0 efter tio minuter. Men sen tryckte vi upp oss. Vi sade att vi skulle spela mer kompakt i vårt försvarsspel eftersom vi blev lite långa senast. Men i stället blev vi passiva. Så efter 0–2 släppte vi på gasen, säger Henrik Åhnstrand.

Pelle Lööf gjorde tre mål och protokollet kompletterades av Cihan Sener och Rabii Hamdan för att ge slutresultatet 5–3.

– Vi gör årets bästa prestation efter det. Det kanske var deras start som krävdes för att vi skulle gå in på 100 procent. Det enda som tar bort lite glädje är att Jesper Karlsson gjorde illa knät igen, jag lider med honom. Han hade precis kommit tillbaka och det är svårt att säga nu hur länge han blir borta, säger Henrik Åhnstrand.

Mer läsning

Annons