Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson tror på chansen till serieseger

En match återstår av säsongen. Men det är inte vilken match som helst.
Borta mot Ånge kan Hudiksvalls FF nå serieseger och division 1-platsen.
– Vi får spela en match jag tycker vi förtjänar att få spela, säger lagkaptenen Niclas Larsson.

Annons

Två poäng skiljer ledande Thoréngruppen och tvåan Hudiksvalls FF. En match återstår och förutsättningarna är enkla.

Läs mer: Supportrarna laddade inför avgörandet

HuFF måste vinna mot Ånge, samtidigt som Thoréngruppen förlorar borta mot Valbo. Skulle Thoréngruppen spela oavgjort måste HuFF ta in åtta mål.

– Det känns bra. Vi får spela en match jag tycker vi förtjänar att spela. Vi får se det som en ynnest att få vara med om de här matcherna, säger Niclas Larsson.

Ni känner ingen press inför matchen?

– Nej, så kan man inte tänka. Alla andra lag hade velat byta plats med oss så det finns inget negativt.

Det lär dock inte bli någon lätt resa för HuFF. Varken i matchen mot Ånge, eller i förhoppningen att Valbo ska vinna sin match.

Valbo ligger en poäng ovanför kvalplatsen och föll med 0–7 borta mot Thoréngruppen.

– Men det blir en helt annan match nu. Valbo är erkänt bra hemma på Åbyvallen och man ska inte ha deras förra match som måttstock. Självklart tror, och hoppas, vi på att de kan vinna, säger Niclas Larsson som dock försäkrar att HuFF har fullt fokus på sin egen match mot Ånge.

– Ja, det gäller ju för oss att vinna vår match oavsett hur det går i den andra matchen. Så vi har fokus där, säger han.

Ånge har trummat på i offensiven på slutet. Heta anfallarna Karl Cunningham och Tevin Shakespeare bidrar till att laget gjort 65 mål på 25 matcher, mest i hela serien.

– Men de släpper också in mycket mål för att vara ett topplag. Så man kan vända och vrida på allting, säger Niclas Larsson.

HuFF:s lagkapten har varit med länge och vet vad det skulle betyda för förening om man fixade att ta klivet upp i division 1.

– Det skulle vara helt fantastiskt och så kul för alla i föreningen. Spelare, ledare och så många som jobbat tillsammans för det här i flera år nu, säger han.

Mer läsning

Annons