Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan är över – nu är Robin Olofsson tillbaka på planen: "Fantastisk roligt"

/

Den långa väntan är över för Robin Olofsson.
Nu är Söderhamns FF: s mittfältare tillbaka på fotbollsplanen igen.
– Jag räknade att det var 21 månader sedan, säger han.

Annons

Träningsmatch, noll mål framåt och förlust för Söderhamns FF.

Men det brydde sig inte Robin Olofsson om. Han var bara lycklig över att spela en match igen. Senast gången det inträffade var den 28 juni 2014 när SFF mötte Härnösand på bortaplan i division 2 Norrland.

Eller 636 dagar för att vara mer exakt.

– Fantastisk roligt så klart att spela igen och vara med i hetluften igen. Jag har trappat upp fotbollträningen från december långsamt, långsamt. Nu var det första gången jag vågade komma in i en matchsituation på riktigt, säger Robin Olofsson.

LÄS MER: Knäskada håller Olofsson borta från spel under resten av säsongen

På långfredagen fick 28-åringen spela hela den andra halvleken mot Strömsberg. Han gjorde det från sin position på högerkanten och summerade sedan de 45 minuterna han var med på planen.

– Helt okey. Det var jäkligt kul. Jag tänkte inte så mycket på skadan. Tidigare på träningarna har det varit mer att man inte riktigt vågade gå in i närkamper.

Robin Olofsson har totalt spelat 245 tävlingsmatcher för Söderhamns FF. Men det var varken resultatet i matchen eller spelet som var det viktigaste. Nu kan han i stället äntligen lägga en minst sagt jobbig period bakom sig efter den olyckliga skadan i det främre korsbandet i vänstra knät på en träning.

– Det har varit lite som en berg och dalbana, väldigt upp och ner. Vissa perioder har det varit helt okey att ösa på med rehab. Sedan har det gått ner lite, bara varit jäklig tråkigt och inte funnits någon motivation alls.

– Men det har ändå gått otroligt bra. Det fick ta den tid det gjorde. Jag trodde jag skulle komma tillbaka tidigare om jag ska vara ärlig. Men operationen dröjde till i februari förra året.

Tränaren Dennis Ohlsson var belåten över att ha Olofsson i speldugligt skick.

– Kul, och det ökar konkurrensen. Robin är otroligt lojal, arbetsam och dessutom en bra spelare. Han kommer att tillföra mycket.

LÄS MER: SFF-mittfältaren om rehaben: "Jag längtar tillbaka"

Matchen då?

Det såg länge ut att gå mot 0–0 när Strömsberg satte dit segermålet i den 86:e minuten.

– Det var dålig kommunikation i backlinjen och de fick rinna igenom alldeles för enkelt. Men vi gjorde ändå en mycket bättre insats än senaste mot Strand, säger mittbacken Felix Lingman.

Det är bara två veckor kvar till seriepremiären för Söderhamns FF.

– Det är lite tight med tid och det gäller att utnyttja den till max, säger Ohlsson.

Mer läsning

Annons