Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontraktet ännu inte helt säkrat

/

Ånge är verkligen inget drömmotstånd för Söderhamns FF.
2–3-förlusten på bortaplan följdes upp av 1–4 hemma.
– Ånge är bättre rakt av, säger SFF-kaptenen Pontus Olsson som blev hemmalagets enda målskytt.

Annons

Sju insläppta mål mot Ånge. Det är Söderhamns FF:s facit efter säsongens båda möten.

När lagen drabbade samman i regnet på Hällåsen kontrollerade bortalaget matchen igenom. På två minuter gick Ånge upp i en 2–0-ledning i mitten av första halvlek. SFF hängde inte med.

– Vi slarvade mycket i första halvlek. Sedan tycker jag ändå att det blev bättre. Vi har spelat jämnt mot alla lag i serien men Ånge var bättre rakt av, säger Pontus Olsson.

Lagkaptenen själv hade hemmalagets bästa chans i slutet av halvleken. Med fritt skottläge bara några meter från mål dunkade han på ett kanonskott, men bollen gick rakt på målvakten Robin Bengtsson som räddade till hörna.

– Halvslarvigt, men det läget ska sitta. 1–2 där och det kanske hade blivit en annan match. Deras målvakt gjorde en bra match, säger Pontus Olsson.

Han skulle dock få hål på Bengtsson i andra halvlek. Efter en hörna, som han själv skakat fram via ett nytt kanonskott, fick han läget med vänstern och borrade ner bollen i bortre hörnet. Men då hade Ånge redan gjort 0–3 tio minuter innan och matchen var redan avgjord.

Pontus Olssons mål blev SFF:s enda och offensivt var det ett uddlöst hemmalag som vandrade av planen.

– Vi hade svårt att komma in på dom. Det blev oftast anfall med felvända anfallare, analyserar Pontus Olsson.

Frustrationen över spelet spred sig hela vägen ut till avbytarbänken där reservmålvakten Alexander Blom lyckades dra på sig en varning efter 72 minuter.

Även om det ska mycket till för att SFF inte ska klara kontraktet, är det ännu inte klart i teorin. Tre omgångar återstår av serien och SFF ligger åtta poäng före Valbo på kvalplatsen. Det gör att motivationen hänger kvar ända in i slutomgångarna.

– Det är roligt att spela fotboll, mycket roligare än gymmet på vintern så det är inte svårt att motivera sig alls. Sedan är det ju faktiskt inte helt klart än. Det ska bli kul med tre matcher till, säger Pontus Olsson.

Mer läsning

Annons