Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klas Forsgren lämnar Ljusne för SFF

/
  • Klas Forsgren lämnar Ljusne i division 4 för att nästa säsong träna SFF i division 2.

Benny Dahlin väljer att lämna tränaruppdraget i Söderhamns FF inför nästa säsong.
Hans ersättare är redan klar – SFF-bekantingen Klas Forsgren, nuvarande tränare i Ljusne.
– Det känns naturligtvis jättebra, säger Klas Forsgren som skrivit på för två säsonger.

Annons

Med två omgångar kvar av division 2 har Söderhamns FF säkrat kontraktet i division 2. Nästa säsong blir det inte Benny Dahlin som ska försöka upprepa bedriften som ansvarig tränare.

I stället har Klas Forsgren, nuvarande tränare i Ljusne, skrivit på för två säsonger som huvudtränare i klubben.

– Alla jobb har en utmaning. Det här känns jättebra, säger Klas Forsgren som har ett långt förflutet i SFF.

Som spelare gjorde han över 200 matcher i klubben, bland annat spelade han en hel del med Benny Dahlin på mittfältet. Som tränare i Ljusne har han mött flertalet av de nuvarande SFF-spelarna i division 4.

– Det finns jättemycket talang i laget. Det känns nästan som att man nyss spelade i division 4 och nu gör det bra i division 2, säger Klas Forsgren.

Hur han skiljer sig som tränare jämfört med Benny Dahlin vet han inte riktigt själv. Därför är det svårt att sia om hur han kommer förändra spelfilosofin någonting.

– Jag och Benny känner varandra bättre som spelare. Vi konkurrerade om samma plats på mittfältet ett tag, och vi spelade även där tillsammans. I år har SFF spelat mer efter att ta poängen i stället för att bara fokusera på det egna spelet, på det viset är vi stöpta i ganska lika form. I bland måste man anpassa sig till motståndaren, säger han.

Med Klas Forsgren har Ljusne tagit stora steg framåt i hälsingefyran. Förra säsongen slutade laget på fjärdeplats och i år blev laget tvåa bakom suveräna seriesegraren Iggesund. Det var inte en självklarhet att Forsgren skulle tacka ja till SFF.

– Ljusne ville att jag skulle stanna och det var absolut inte självklart att jag skulle lämna. Det var mitt första uppdrag som huvudtränare och det var tufft att lämna. Men nu när jag tackat ja till SFF känns det otroligt bra att vara här, säger han.

Från klubbens sida är man mycket nöjd med att ha fått in Klas Forsgren som tränare.

– Det är skönt med sådan framförhållning, att det är klart redan nu. Vi ville också få hit en lokal tränare, det var en viktig bit, säger klubbens ordförande Lennart Wikström.

Även Benny Dahlin hade stor del i att Klas Forsgren tränar SFF 2016. Han var nämligen Dahlins eget förstaval som efterträdare.

– Det känns bra att få lämna över till Klas. Det är en kanonmänniska och kommer göra det här bra, säger Benny Dahlin.

Mer läsning

Annons