Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Karlsson: "Jag vet ingående hur de spelar"

/
  • Jonas Karlsson har efter två och en halv säsong i laget god insyn i Thorengruppen.

Jonas Karlsson tillbringade två och en halv säsong i före detta Teg och nuvarande Thorengruppen.
När laget nu möter hans nya klubb HuFF i seriefinalen får han inte vara med.
– Vi skrev in det i avtalet. Det hade ju varit jobbigt för dem om jag varit med och avgjort en sådan här avgörande match, säger 25-åringen.

Annons

I somras lämnade Jonas Karlsson nuvarande serieledaren i division 2 Norrland, Thorengruppen, för tvåan Hudiksvalls FF.

Kutym i denna typ av övergångar är att man inte får möta sitt gamla lag samma säsong.

– Vi skrev in det i avtalet. Det hade ju varit jobbigt för dem om jag varit med och avgjort en sådan här avgörande match. Det var ju samma sak för "Ludde" (Ludvig Sundström) när han gick till Östersund, säger Jonas Karlsson.

Han har spelat två och en halv säsong i Teg, som laget hette innan den här säsongen, och i nuvarande Thorenruppen. Trots att han inte får delta i matchen så kan han bidra med mycket annat inför lördagens seriefinal.

– Jag vet ju ganska ingående hur de spelar, men samtidigt har de en duktig och påläst tränare i André Ghanbari. Han kan vara riktigt lurig, säger Jonas Karlsson.

Hudiksvallsanfallaren Cihan Sener beskriver Thorengruppen som ett lag som spelar tråkigt. Jonas Karlsson förstår att det känns så att möta Umeålaget.

– Jag tycker inte det, men jag förstår att motståndarna tycker det. De är ett tajt spelande lag med sitt 5-3-2 i försvaret som blir 3-4-3 i anfallsspelet. Det var kul när man spelade där, säger Jonas Karlsson, som samtidigt har funnit sig snabbt tillrätta i sin nya miljö.

– Det har varit jätteenkelt. Jag har varit välkommen sedan dag ett, och känner mig som en "Huffare" efter tre veckor, säger han, och nämner sammanhållningen som lagets stora styrka.

– Det är en jättetajt trupp där alla är fruktansvärt jämna. Sedan finns det ju spets också, som "Putte" Broman och Lucas Dullaghan, de har enorm potential. Och Petter (Andersson) tycker jag lägger ner ett hästjobb, säger Jonas Karlsson.

Skulle du säga att den som vinner den här seriefinalen spelar i ettan nästa säsong?

– Nja, det är ju ändå sex matcher kvar efter denna. Men det lag som vinner har pole position i alla fall.

Mer läsning

Annons