Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Brolins hälsning till SFF: "Ge järnet och vinn"

/

Till vardags är lagen bittra rivaler i Hälsingland.
Men nu vilar en viss del av Hudiksvalls FF:s öde i Söderhamns FF:s händer.
– Det är kanske inte så vanligt att man håller på SFF, säger HuFF-anfallaren Johan Brolin.

Annons

Johan Brolin har spelat i Hudiksvalls FF, och tidigare ABK, i många år. Han känner väl till rivaliteten till Söderhamns FF, kustgrannen några mil söderut.

Men den rivaliteten lägger han åt sidan i helgen. Då ställer i stället Brolin och hans lagkamrater i HuFF sitt hopp till just Söderhamn.

– Det är kanske inte så vanligt att man håller på SFF, säger Brolin med ett skratt.

SFF möter nämligen Team Thorengruppen, det lag som för tillfället toppar division 2 och som HuFF vill ta sig förbi för att vinna serien och avancera till division 1.

– Det är ju så läget är, vi har inte allt i egna händer. Jag hoppas att SFF går in stenhårt för att vinna, och det tror jag dom gör. Att dom krigar på som vanligt.

Samtidigt gäller det att HuFF gör sitt, och tar tre poäng hemma mot Boden. Ett lag som man tidigare under säsongen föll mot med 0–1.

– Det känns jäkligt spännande. Det är något extra i luften, det känner jag, säger Brolin.

Själv dras han med ljumskproblem, som stoppade honom från spel senast. Veckan har präglats av rehabträning på gymmet, men Brolin hoppas kunna spela på lördag.

Även om det så krävs en del mediciner för att göra det.

– Rehabövningarna är långsiktiga. Nu är det bara Voltaren och Ipren som gäller, och köra dom här två sista matcherna.

Läs mer: Pelle Lööfs drömmål frälste Hudiksvall

Johan Brolin vet inte så mycket om Boden, men ställer sitt hopp till tränarduon Henrik Åhnstrand och Janne Westin.

– Coacherna, både Henke och Janne, har ju stenkoll på alla lag. Vi är så uppdaterade inför varje match så det känns som satt dom har studerat motståndaren i flera veckor. Det är grymt proffsigt.

Om du ska hälsa någonting till SFF, vad blir det?

– Ge järnet och vinn, säger Johan Brolin.

På den uppmaningen svarar den rutinerade Niklas Holm. 28-åringen har varit en av SFF:s mest tongivande spelare den här säsongen. Så här säger han om möjligheten att hjälpa HuFF i toppstriden, då hans SFF redan har säkrat kontraktet till nästa säsong.

– Det är väl inget man går och tänker på direkt. Man vill vinna varenda match, så det är det vi går in för att göra, säger Holm.

Läs mer: Söderhamns FF säkrade kontraktet

Inför matchen mot Team Thoréngruppen hoppas han att SFF kan upprepa bedriften från när lagen möttes på Hällåsen tidigare under säsongen.

Då vann man med 2–1.

– Det krävs väl samma disciplin av oss nu som då, det är ett bra lag vi möter. Som gör mycket mål och som inte släpper in så många, så det gäller att vi är på tårna. Vi kan spela helt utan press och vi vill vinna resterande matcher, säger Niklas Holm.

Om du ska hälsa någonting till HuFF, vad blir det?

– Vi ska göra vårt bästa.

Läs mer: Tabellen inför den näst sista omgången

Mer läsning

Annons