Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF-tränarna funderar kring framtiden

/
  • Blir Janne Westin och Henrik Åhnstrand kvar på tränarbänken i Hudiksvalls FF?

Rykten placerar Bollnäs tränare Torbjörn Nilsson i Hudiksvalls FF.
Men klubben vill i första hand behålla nuvarande tränarduon Henrik Åhnstrand och Janne Westin.
– Vi har fått frågan om att förlänga, säger Janne Westin.

Annons

Inför säsongen 2013 tog Henrik Åhnstrand och Janne Westin över huvudansvaret för Hudiksvalls FF.

Tre säsonger senare har deras kontrakt nu löpt ut, men klubben jobbar med att försöka förlänga med duon.

Läs mer: Nilsson om att träna HuFF: "Det är hypotetiskt"

– Vi funderar, både han och jag, på kammaren och även tillsammans. Det är ingenting som är klart över huvud taget, mer än att vi fått frågan av föreningen som vill förlänga, säger Janne Westin.

Hur länge ska ni fundera innan ni tar beslut?

– Bra fråga, egentligen ska det ju vara klart tidigt och nu är det lite sent. Men det finns inget datum för det, mer än så kan jag inte säga just nu.

Den gångna säsongen tog mycket kraft från tränarduon. Laget var med och slogs om seriesegern från början av serien och hela vägen in till den sista omgången.

Läs mer: HuFF-trio nominerade som bästa spelare

– Det var skillnad i år jämfört med i fjol. Nu när säsongen var över kände man att det var slut på energin, det kändes som vi hade bränt en hel del. Det blir väl så när anspänning låg på in i det sista, säger Janne Westin och fortsätter:

– Det kändes när vi åkte hem från Ånge efter sista matchen. Då gick luften ur lite grann.

Även om HuFF misslyckades med att vinna serien och ta steget upp i division 1 ser Janne Westin tillbaka på en mycket lyckad säsong.

– Ja, ja absolut. Man kan inte säga någonting annat, det var den bästa säsongen vi haft så det kändes jättepositivt. Sedan hade man kanske önskat att vi fått med oss mer. Vi tog ändå 60 poäng och det är inte ofta man gör det, säger han.

Läs mer: Krönika: Hälsingefotbollen upp ur mörkret

Om samarbetet med Henrik Åhnstrand, som anslöt inför 2013 från Söderhamn då Westin redan var i klubben, är Janne Westin bara positiv. De har inte tröttnat på varandra efter tre år sida vid sida.

– Absolut inte. Vi har hittat en bra rollfördelning. Människosynen ska vara samma och där är vi lika, men inte lika i allting och det har varit en fördel. Samarbetet har varit jättebra, inget snack om det, säger Janne Westin.

Även på spelarsidan hänger en del frågetecken över HuFF-truppen. Enligt sportansvarige Härje Lindgren har Siksten Kasimir och Niclas Lindh aviserat att de ska trappa ner.

Läs mer: "Bara lyfta på hatten för Thoréngruppen"

Mer läsning

Annons