Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF studsade tillbaka: "Vi är överlägsna"

/

Efter bottennappet senast hittade Hudiksvalls FF tillbaka till det vägvinnande spelet.
Med komfortabla 5–1 mot Bergnäset i ryggen blickar HuFF vidare mot nästa helgs seriefinal.
– Vi studsar tillbaka, det är viktigt, säger Lucas Dullaghan.

Annons

Efter förlusten borta mot Härnösand, som tränare Henrik Åhnstrand beskrev som det sämsta på tre år, var huvuduppgiften uppenbar hemma på konstgräset. Bottenlaget Bergnäset kom på besök och för HuFF gällde det att hitta tillbaka till både ett positivt spel och det vinnande spåret.

Det gjorde man. Mittfältaren Lucas Dullaghan spräckte målnollan drygt 20 minuter in i den första halvleken.

– Jag ser att Pelle (Lööf) har bollen ute vid kanten, det är en yta ledig och jag springer in i den. Han passar perfekt och det är bara att skjuta, och den gick in vid stolpen, säger Dullaghan.

Även om Bergnäset kom tillbaka och kvitterade så blev det aldrig någon dramatik på Sparbankens konstgräs. Johan Brolin sköt 2–1 på distans innan pausvilan och samme Brolin ökade på till 3–1 i den 67:e matchminuten. Detta efter ett läckert förarbete av högerbacken Jonathan Stridh, som med en genomskärare friställde Johan Brolin. Det blev också målet som stängde matchen på allvar.

– Det rullar väl på i slutet, och siffrorna rinner iväg. Vi är ju överlägsna men det var nära, det är 2–1 länge och då kan allting hända, säger Lucas Dullaghan.

Som lättad över att HuFF är ett vinnande lag även kunde se Pelle Lööf hitta målet två gånger om på tilläggstid, och därmed fastställa slutresultatet till 5–1. En välbehövlig seger för HuFF, som nu kan börja ladda upp för den stora matchen nästa helg. Då väntar seriefinal borta mot Team Thoréngruppen.

– Vi studsar tillbaka efter en förlust, det är viktigt. Vi ville få tillbaka spelet inför seriefinalen nästa helg. Nu är vi med igen och det blir jäkligt roligt nästa helg. Det är såna matcher man vill spela.

>>> Se också: TV: Nyförvärvet fick chansen från start

Mer läsning

Annons