Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HuFF föll i seriefinalen

Hudiksvalls FF föll i seriefinalen borta mot Team Thorengruppen – trots total dominans under första halvleken.
– Deras tränare sa att de skulle ha legat under med 1–5 i paus, säger tränaren Janne Westin.

Annons

– Det här sved så in i helvete, det är verkligen klarspråk.

HuFF-tränaren Janne Westins första ord efter 2–3-nederlaget borta mot serieettan talar för sig själva.

Att Team Thorengruppens försprång utökades från en till fyra poäng var sämsta tänkbara scenario för Hälsinglands just nu bästa fotbollslag som jagar division 1. Särskilt tung blev förlusten av det faktum att HuFF dominerade så stort i första halvlek att hemmalagets tränare kom med en bekännelse till Janne Westin.

– Sett över 90 minuter är vi mycket bättre än TG. Det är dels vad vi tycker, men även deras tränare sade att de var totalt utspelade i första halvlek och att de skulle ha legat under med 1–5. Utöver målet har vi fem hundraprocentiga lägen, säger han.

Trots HuFF:s dominans gjorde hemmalaget 1–0 tidigt via ett självmål innan mittfältaren Lucas Dullaghan, bäst i HuFF enligt Janne Westin, knorrade in kvitteringen vid bortre stolpen efter 35 minuter.

– Vi går in i halvtid och känner att det här är vår match, att vi är ett bättre fotbollslag rakt av, säger Janne Westin.

En kvart in i andra halvleken gjorde Team Thorengruppen 2–1 efter ett bolltapp i HuFF. 3–1 kom tio minuter senare och HuFF kom inte närmare än 2–3 efter att Pelle Lööf, som hade ett bra kvitteringsläge i slutminuten, reducerat i 79:e minuten.

– Sett till hela matchen ska vi ha poäng, det är inget snack om saken. Det känns jävligt tufft att åka härifrån och inte få någonting med sig hem, säger Janne Westin.

Men drömmen om division ett lever fortfarande i allra högsta grad för Hudiksvalls FF. Laget har 18 poäng kvar att spela om innan säsongen är över och målvakten och lagkaptenen Niclas Larsson har långt ifrån gett upp hoppet om avancemang.

– Det känns inte mer avlägset än innan, man kan inte gå runt och tänka på sådana saker. Vi måste se till att vinna våra matcher, det är vad det handlar om, säger han.

– Självklart är det ett annat utgångsläge nu, men det påverkar inte oss. Vi får bryta ihop i kväll och börja fokusera på nästa match i morgon. Det här är inte kört.

Hudiksvalls FF möter Gällivare Malmbergets FF borta kommande helg.

Mer läsning

Annons