Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hudiksvall har allt att förlora"

/
  • Söderhamns FF:s tränare Benny Dahlin ser fram emot kvällens derby på hemmaplan.

Säsongens andra derbydrabbning står på tur.
Då gör Söderhamns allt för att måla upp serieledarna som storfavorit.
– Hudiksvall har allt att förlora, säger tränaren Benny Dahlin.

Annons

Ett fotbollsderby är någonting speciellt. Förstås också i Hälsingland och i division 2. Förra säsongens möte mellan lagen som spelades i Söderhamn lockade hela 833 personer. Och trots att det skiljer en hel del poäng mellan lagen i tabellen finns det även i kväll goda förutsättningar för en sevärd och intressesant match med bra med folk på läktaren

– Det är förstås en rolig match att spela. Vi har hittat en bra form efter uppehållet och vi vågar spela mer offensivt med stark tro på det egna passningsspelet, säger Benny Dahlin.

Mötet på konstgräset på Glysis i våras slutade med storseger för hemmalaget Hudiksvall. Det stod 0–4 i paus innan SFF kom in i matchen som slutade 1–5.

– Ska jag vara helt ärlig är det efter lagens förutsättningar normala siffror. Men vi spöade dem en vecka tidigare med 3–1 i DM-finalen. Vi ska försöka skrälla igen, säger Dahlin.

– Hudiksvall har allt att förlora, säger han i ett försök att lägga över pressen på motståndarna.

SFF har öppnat höstsäsongen starkt. Först besegrades IFK Östersund med 1–0 och sedan kom segern över Selånger i Svenska cupen med 3–1.

Det gör att laget just nu parkerar på en åttondeplats i tabellen.

– Vikigaste matchen poängmässigt för oss den här veckan är mot Gällivare på lördag. Sen är matcharna mot de tre-fyra topplagen bara bonuspoäng. Men det passar oss bra när vi kan spela lite mer avslappnat, säger Dahlin.

Avstängningar och skador gör att hemmalaget än en gång tvingas göra ändringar i backlinjen. Även Nermin Celjo och Johan Edberg är frågetecken och båda kan tvingas kasta in handduken.

– Vi testar hur det ser ut på träningen på måndag kväll. Men vi har många med bra form också som Simon Fäger och Niklas Holm.

Vad krävs för en seger?

– Jag var och tittade på Hudiksvall senast mot Valbo och har idéer på hur vi ska bli ett hot när vi har bollen. Men vi måste göra en otroligt bra match för att ha någon chans. Senast var det avgjort efter en kvart och det håller förstås inte, säger Dahlin.

Mer läsning

Annons