Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Behöver något nytt"

/
  • Dennis Schlömer (t.v.), här i Stugsundströjan, tränar i veckan med Valbo.

Han spelade träningsmatcher med SFF under försäsongen, sedan satte skadorna stopp för Dennis Schlömer.
Nu kan det ändå bli spel i division 2 under hösten – med Valbo.
– Ja, jag har tränat ett pass med dom (Valbo) och ska köra den här veckan ut, berättar den 19-årige anfallaren.

Annons

Efter spel med Söderhamns FF under försäsongen har resten av säsongen mest handlat om inhopp och spel i division 4-laget Stugsund, där det har blivit två mål under våren för Dennis Schlömer. Men något mer spel med Söderhamn ser det inte ut att bli under säsongen.

– Tanken var väl att jag skulle spela med Söderhamn, men dom vågade nog inte på grund av min skadehistorik. Det kanske man kan förstå eftersom jag inte hade spelat 90 minuter på nästan två år. Vi har varit i lite kontakt, men jag fick uppfattningen att de är mer i behov av ytterbackar och yttermittfältare, säger 19-åringen, som nu i stället kan hamna hos SFF:s seriekonkurrent Valbo FF om träningsveckan slår ut väl.

– Jag känner att jag skulle vilja gå framåt och behöver något nytt. Och om jag ska ta ett kliv så ska jag spela med spelare som är lika bra och lite bättre och då skulle det kunna vara en klubb som passar för mig, säger Schlömer som samtidigt poängterar:

– Det är inget klart utan det är provspel det handlar om. Det är mycket som ska stämma innan det är klart. Vi får se vad som sägs i slutet av veckan.

Den talangfulle men skadeförföljde anfallaren tränade ett pass under förra veckan och ska under veckan på nytt träna med division 2-klubben.

– Första intrycket var bra. Alla var väldigt välkomnande, men när det blev spel så känns det som att det var väldigt seriöst, säger han

Under våren har vägen tillbaka från skadan gått åt rätt håll och Schlömer berättar för HH-sporten att han nu spelar fotboll utan smärta.

– Det är jätteskönt att man har kunnat spela alla matcher även om Fagge (Christian Fagerhov, tränare Stugsund) har varit lite rädd om mig och inte velat spela mig i 90 minuter, säger han och fortsätter:

– I början efter skadan kunde jag ju inte gå, men det har blivit bättre och bättre hela tiden och nu spelar jag utan smärta.

Mer läsning

Annons