Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adeström: Inför omstarten av division 2

/

Äntligen får abstinensen, som vilat som ett tungt ok under några veckor stillas.

Annons

Det blev ganska slående här om dagen när jag med några kollegor på en restaurang stod i lunchkön, som alltför sakta släpade sig framåt medan hungern började yla alltmer i magen.

Jag tjuvlyssnade självklart inte, aldrig i livet. Jag lyckades däremot i bruset överhöra kontexterna från en grupp äldre herrar som satt och diskuterade fotboll: Det handlade inte om Barcelona, Messi. Inte ens U21-landslaget eller allsvenskan. De snackade lokal fotboll. Hälsingefotboll!

Jo, okej då. Jag tjuvlyssnade:

…"Hudik går nog upp dom"..."Söderhamns kan få det svårt om (ohörbart)"..."Ingen hinner ikapp Iggesund"...kunde jag uttyda.

Det var konsisa analyser jag fick med mig till bordet, samtidigt som jag belåtet gladdes över att fotbollen omstartar i helgen och att det är många som ska få stilla sin abstinens.

När det gäller omstarten och hösten i division 2 så är jag beredd att räta in mig i ledet när det gäller bägge åsikterna som luftades.

"Söderhamns FF får det svårt om..."

Utan att kunna tyda ut hela resonemanget så tar jag det vidare själv och antar att det handlade om lagets store målfabrikant Nermin Celjo.

Under uppehållet har han kopplats till Sandvikens IF – en affär som nu inte blir av – åtminstone inte i sommar. DET blir helt avgörande och den stora skillnaden till att SFF undgår att riskera degradering.

Nermin Celjo är en oerhört obekväm boxspelare, målfarlig bara genom sin blotta existens i motståndarnas straffområde. Tio gånger har den existensen också renderat i mål den här säsongen. Det är de målen som SFF behöver.

Just nu är han skadad, ont i en fot och missar mötet med Östersund, men hoppas vara tillbaka i träning så fort som möjligt. Och det är viktigt, för att inte säga avgörande att just Celjo är hel och kan prestera på topp.

Då klarar SFF kontraktet – med god marginal!

I HuFF däremot ser inga skador i världen ut att kunna stoppa Henrik Åhnstrands och Janne Westins solida lagbygge.

"Ett skadedrabbat HuFF är redo för omstart" går det i dag att läsa inför måndagens möte med Valbo.

Och det är inte första gången den här säsongen. Egentligen inför varje match under våren har HuFF haft skadeproblem. Men tack vare en bred trupp, med reserver som presterat på max, har det knappt märkts.

Visst, att lagets delat bäste målskytt Cihan Sener saknas mot Valbo må vara ett avbräck. Men det står inte och faller på samma sätt med honom, som det gör med Celjo i SFF.

I HuFF:s anfall har Pelle Lööfs form infunnit sig efter skadan, samtidigt som Johan Brolin kanske aldrig varit bättre.

Hos serieledarna kommer målen ändå från flera håll, och jag ser ingen anledning till att det inte fortsätter, redan på måndag och vidare utöver hösten.

Varför?

Hudiksvall har redan ställts på svåra prov under våren. Dels med skador, men också det faktum att man i långt ifrån alla matcher har spelat bländande fotboll – och ändå har man lyckats kriga sig segrande ur matcherna.

Jag säger helt enkelt som en av herrarna i sällskapet på lunchrestaurangen här om dagen:

"Hudik går nog upp dom".

Mer läsning

Annons