Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjugo minuter räckte för Ljusdal

Högsta växel och full gas från start: 4–0 efter 20 minuter, 7–0 i paus och 11–0 till slut. Ljusdal behövde inte förta sig för att besegra Brynäs.

Annons

Nästa helg väntar seriefinal för Ljusdal mot Alnö. Matchen mot Brynäs var knappast någon värdemätare, så frågan är vad laget kunde ta med sig från den fullständiga överkörningen.

– Det man kan ta med sig är ändå de första 20 minuterna där vi flyger fram och spelar en otrolig anfallsfotboll med spelare som löper, och ytterbackar som fyller på. Vi kommer med inlägg, vi kommer med fart och fläkt. det var riktig anfallsfotboll, säger tränaren Tomas Wennberg.

Och Wennberg fick gräva djupt för att hitta något att kritisera i matchen som Ljusdal vann med klara 11–0 efter att ha slagit av på takten i slutet.

– Det skulle väl vara att vi bränner många lägen i andra halvlek då i så fall. Vi sätter sju mål på tio chanser i första och bara fyra av 15 i andra. Men man kan ju inte stå och klaga när vi vinner med 11–0, säger han.

Sanna Signeul och Ellika Persson svarade för ett varsitt hat-trick i matchen som egentligen var avgjord efter tio minuter.

Den kraftfulla målskörden innebar också att Ljusdal gick om serieledaren Alnö i målskillnad – med ett mål.

Poängmässigt så ligger Ljusdal tre poäng före inför den kommande seriefinalen i Alnö på lördag.

– Ja, det kan visa sig bli väldigt viktigt i slutänden. jag är glad att vi verkligen fortsatte att anfalla även om vi inte är lika produktiva i den andra halvleken, säger Wennberg.

Mer läsning

Annons