Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik-talangen till F15-landslaget: "Det känns overkligt"

/
  • Jennifer Larsson ser fram emot landslagslägret på Bosön senare i november.

I somras var hon reserv till landslagslägret på Bosön.
I mitten av november får Team Hudiks Jennifer Larsson chansen på nästa läger med F15-landslaget.
– Det känns overkligt, säger hon.

Annons

När distriktslaget från Hälsingland i somras var på Halmstadslägret var Jennifer Larsson stekhet i målskyttet. Fyra mål på två matcher gav mersmak - och en reservplats till F15-landslagets läger på Bosön.

Läs mer: Firade reservplatsen till landslaget med första målet

– I distriktslaget utnyttjades mina styrkor samtidigt som jag hade lite tur. Men det är bra tjejer att spela med i laget, säger Jennifer Larsson.

Det blev aldrig något spel med F15-landslaget när hon hade reservplatsen. Men till lagets nästa läger på Bosön 13-17 november får Jennifer Larsson chansen.

– Det känns overkligt. Jag hade väl hoppats komma med, men det kom som en chock. Jag hade inte väntat mig det så, men det gick bra i Halmstad och de har bytt lite spelare, säger hon.

Läs mer: Hon är Hälsinglands målskytt

I division 2 slutade Team Hudik på sjätte plats. För Jennifer Larsson blev det bara ett mål framåt i serien, delvis beroende på en ovan position.

– För mig har det gått ganska bra personligen, men jag har inte gjort så många mål som tidigare. Jag har mest spelat på centralt mittfält nu och lärt mig mycket under säsongen. Nu vet jag hur mycket forwards bör löpa och man får ett annat perspektiv.

Hon var även med i Team Hudiks U19-lag som vann DM under säsongen. I F15-landslaget är hon tänkt att vara med som anfallare.

Läs mer: Team Hudik U19-mästare i Hälsingland

– Jag tror att det kommer bli träningar varje dag, sedan lite tester och teori och sånt. Jag hoppas få lära mig mycket och hoppas att det går bra, säger Jennifer Larsson.

Hon har fått många bra tips av lagkamraten, och bästa vännen, Tove Norin som tidigare gjort både läger och kvalmatcher med ungdomslandslag.

– Ja, hon har kommit med bra tips, att jag ska göra mitt bästa och inte känna så mycket press, säger Jennifer Larsson.

Mer läsning

Annons