Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonkamp i säsongens första derby

/
  • Systrarna Caroline och Sofie Wixner får båda följa derbyt från sidan, men då från varsin sida.

De bor båda under samma tak. De spelar i samma division och de är syskon.
Men när Iggesund och Team Hudik drabbar samman i säsongens första riktiga derby är Caroline och Sofie Wixner motståndare.
De har ändå en sak gemensamt inför matchen. Båda är knäskadade och måste stå på sidan.

Annons

Det är dags för matchen alla spelare i Team Hudik och Iggesund gått och väntat på. Det första division 2-derbyt lagen emellan.

– Man har pratat om den här matchen hela året, ända sen det var klart att Iggesund skulle gå upp i tvåan, säger Caroline Wixner, 21, back i Iggesund.

– Det är den här matchen man sett fram emot, säger Sofie Wixner, 18, anfallare i Team Hudik.

I onsdagens derby skulle systrarna äntligen ställas mot varandra på fotbollsplanen. Men så blir inte fallet. En varsin knäskada gör att båda måste följa matchen från läktaren.

För Sofies del blir det ingen mer fotboll den här säsongen. Hon skadade sig redan på försäsongen i en inomhuscup.

– Det var väl 30 sekunder in i en match som både korsband och menisk gick av, men det tog nästan två månader innan det fastslogs vad det var. För några veckor sedan opererades jag och nu väntar rehab i sex till tio månader, säger hon.

Caroline har spelat alla Iggesunds matcher den här säsongen, utom den förra mot Valbo. Hon skadade sig i mötet med Ljusdal för två veckor sedan.

– Det knakade till i knäet och jag fick bryta efter 75 minuter. Nu väntar jag på att få träffa läkare, men håller tummarna att det inte är allvarligt, säger hon.

Innan den här säsongen spelade Caroline Wixner i Team Hudik. Under vintern presenterades hon som nyförvärv i nykomlingen Iggesund.

– Jag ville testa något nytt. Jag kände många i Iggesund redan, det är många man spelet med tidigare och det kändes som en utmaning att gå till en nykomling också, säger Caroline som inte ser några problem i att spela i en seriekonkurrent till sin syster.

– Det är riktigt kul att vi spelar i samma division. Jag har spelat i Team Hudik i 13 år så det är klart att jag håller på dom när vi inte möts, men man vill alltid vinna och vi vill komma före dom i tabellen.

Sofie Wixner är inne på samma spår.

– Det har fungerat bra och det är roligt, det är därför jag sett extra fram emot att möta Iggesund. Jag önskar all lycka till dom, så länge vi vinner, säger hon.

Syskonen kommer båda följa matchen på Movallen från sidan. Men att stå tillsammans och titta är inte tänkbart.

– Nej, vi står nog på varsin sida. Andra matcher ser vi ihop, men den här gången håller vi oss till våra lag, säger Sofie.

Åker ni hem tillsammans efter matchen?

– Förmodligen inte, vi har för stora vinnarskallar för det, säger Caroline med ett skratt.

Inför mötet ligger Team Hudik femma i tabellen, två poäng före Iggesund på sjätteplatsen. Inte helt otänkbart med en jämn match att vänta.

– Lagen har bra koll på varandra. Vi har ingen press på oss, vi är nykomling och ligger bakom i tabellen så vi kan bara spela ut, säger Caroline.

Team Hudik har desto mer press på sig. Vid förlust går Iggesund om i tabellen, och matchen är den sista innan sommaruppehållet.

– Jag att det blir en av de bättre matcherna på säsongen. Det är så mycket känslor inblandad och man har sett fram emot matchen så mycket, säger Sofie.

11 september möts lagen igen, då på Team Hudiks hemmaplan. Till dess siktar Caroline på att vara tillbaka i spel.

– Jag hoppas på det i alla fall. Och den planen har jag spelat på många gånger...

Helahälsingland.se sänder matchen live med avspark klockan 19. Se matchen här.

Mer läsning

Annons