Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls DFF vill testa tongivande Ljusdalsspelare

/
  • Linnéa Jonsson har släppt in fyra mål på elva matcher i division 2.
  • Sanna Signeul leder skytteligan i tvåan med 19 mål.

Ljusdals Sanna Signeul snittar nästan två mål per match i tvåan.
Nu har hon tillsammans med målvakten Linnéa Jonsson blivit inbjuden till träning av Sundsvalls DFF– topplag i ettan.
– Jag kommer åka dit och testa, bekräftar den 21-åriga anfallaren.

Annons

När Ljusdals IF spelade i division 1 förra säsongen fick anfallaren Sanna Signeul följa matcherna från läktaren då hon var knäskadad.

Ljusdal åkte ur – men väl tillbaka i division 2 den här säsongen så stormar laget fram mot seriesegern. Med sju omgångar kvar att spela har Ljusdal vunnit tio och spelat en oavgjord – och inte helt oväntat leder Sanna Signeul seriens skytteliga.

– Jag har 19 och Lööw Ohlson (Sanna, Alnö IF) har 17. Så hon har jobbat upp sig. Men sedan är det en bit ner till trean, säger Sanna Signuel, vars tidigare målrekord på en hel säsong i division 2 är 20 mål.

Nu har Sundsvalls DFF, som ligger tvåa i division 1 norra Svealand fått upp ögonen för henne och bjudit in till provträning.

– Det är väl roligt. Jag kommer åka dit och testa, säger Sanna Signeul, som var och såg laget spela senast, 0–0 hemma i ett toppmöte med Gamla Upsala.

– Jag tittade på dem i söndags. Det var ingen toppenmatch direkt, och jag är väl inte jätteimponerad, säger hon.

Det finns en hel del faktorer att ta hänsyn till här. Vinner Ljusdal serien så är laget tillbaka i ettan nästa säsong. Klarar Sundsvall av att ta in två poäng på Gustafs och vinna ettan så väntar elitettan nästa säsong.

– Man får väl hoppas att de tar sig upp, för man vill ju spela så högt upp som möjligt, säger Sanna Signeul.

Men samtidigt är hon inne på en annan linje:

– Det vore ju något att spela upp oss (Ljusdal) också, roligt att se hur långt vi kan nå.

Även målvakten Linnéa Jonsson, som är given i Ljusdals mål, går under Sundsvalls radar och har precis som Sanna blivit inbjuden till träning. Linnéa Jonsson har hållit nollan i fyra raka seriematcher, och har bara släppt fyra bollar förbi sig på elva division 2-matcher.

– Jag skulle inte säga att jag är på väg. Våra tränare har fått en förfrågan men mer än så har jag inte hört, säger Linnéa Jonsson, och fortsätter:

– Men det är väl roligt att de fått upp ögonen, det är kul att vara eftertraktad.

Ljusdals tränare Tomas Wennberg bekräftar att frågan har kommit, och att han låter två av lagets bästa spelare provträna.

– Det får inte störa oss, men att åka och göra någon träning och visa upp sig har jag gett klartecken till. Det är bara att acceptera att klubbar i högre divisioner får upp ögonen för spelare när det går bra. När Mohed gick upp och vi åkte ur så pratade ju de också med flera av våra spelare, det vore ju tjänstefel om de inte hade gjort det, säger han.

Samtidigt vill Tomas Wennberg poängtera att det inte är ett otänkbart scenario att Ljusdal och Sundsvall spelar i samma serie nästa säsong. Dessutom kommer fotbollsorten Ljusdal ha unika förutsättningar i och med den hall som snart står klar på Älvvallen.

– De träningsmöjligheter vi får med den här hallen är det få lag om ens i elitettan och allsvenskan som har. Så förhoppningsvis går det bra för Ljusdal och de (Signeul och Jonsson) stannar ett år till, säger han.

Mer läsning

Annons