Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skytteligasegraren Sanna Signeul vill ha konkurrens i laget

/
  • Här kommer ett av Sanna Signeuls 34 mål i division 2.
  • Sanna Signeul vann skytteligan i serien.
  • Hon kommer fortsätta testa med SDFF – men det lutar ändå åt att hon stannar i Ljusdal.

Ljusdal nådde precis 100 gjorda mål på 18 matcher i division 2.
En imponerande tredjedel av dem svarade Sanna Signeul för.
– En jävligt skön comeback för mig, och det finns ju inget att klaga på i laget, säger anfallaren som nu öppnar för att stanna i Ljusdal nästa säsong.

Annons

Säsongen 2013 fick Sanna Signeul nöja sig med en andraplats i skytteligan i division 2 södra Norrland med 20 mål. Det var ett mål mindre än Malin Jonsson, då i Team Hudik – nu i Mohed.

Ljusdal gick upp i ettan, men Sanna Signeul skadade sig på försäsongen och gjorde inte en enda minut förra säsongen.

LÄS MER: Målskytten blir borta hela säsongen

Tillbaka i division 2 igen säsongen 2015 gjorde hon på förhand ingen hemlighet av att det var seger i skytteligan som gällde. Och efter ett mål i sista matchen mot Team Hudik, när Ljusdal vann med 5–0 och nådde 100 mål i serien, nådde Signeul målet. På 18 matcher stod hon för totalt 34 mål.

– Det har varit helt fantastiskt. En jävligt skön comeback för mig, och laget går ju inte att klaga på. Vi har den bästa lagandan någonsin, och det här laget har aldrig varit så här bra, säger 21-åringen.

LÄS MER: Hon avgjorde premiären

Men trots alla målen är det en assist hon minns bäst från den säsong som tog slut i lördags.

– Det var i en match vi vann med 7–0, och jag klackade fram till Ellika som gjorde mål. Den skrattade vi åt några gånger, säger Sanna Signeul om passningen till Ellika Persson, den offensiva mittfältaren som slutade tvåa i lagets interna skytteliga med 16 mål.

Sanna Signeul återkommer hela tiden till laget före den egna produktionen.

– Det har känts mycket lättare i år än senast vi var i tvåan. Alla har utvecklats i laget, och vi gör varandra bättre, säger hon.

I tisdags förra veckan var hon på sin första provträning med Sundsvalls DFF – ett lag som med en omgång kvar att spela i division 1 är klart för kval till elitettan.

– Det är ett annat tempo och en annan kvalité där, men man ska inte förvänta sig annat heller. Jag ska åka dit igen och prova, men det blir inte i dag för jag har feber och halsont, säger hon.

LÄS MER: Sundsvalls DFF vill testa tongivande Ljusdalsspelare

Men det är långt kvar innan hon skriver på för laget på den högre nivån.

– Spontant känner jag att jag vill se hur långt Ljusdal kan gå. Jag säger varken bu eller bä, jag har bara varit på en träning, säger Sanna Signeul, som tycker sig kunna skönja en proffsigare approach i Ljusdals IF.

– Jag har hört att en del är på gång, man har satt ihop grupper som ska jobba med laget. Det känns seriösare den här gången, säger hon om återkomsten till division 1 nästa säsong.

Enligt Sanna Signeul är värvningar ett måste om Ljusdal ska överleva den här gången. Både för att bredda truppen – och även för hennes egen del.

– Vi måste ha en bredare trupp i ettan för att klara av skador och sjukdomar. Jag skulle också behöva ha någon konkurrens, för den här säsongen har jag startat i varje match.

LÄS ÄVEN: Rikard Bäckmans krönika - "Mer resurser på damerna"

Mer läsning

Annons