Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Signeul stannar i Ljusdal

/
  • Sanna Signeul kommer fortsätta jaga nya mål i Ljusdals–tröjan
  • Anna Hammergård hoppas på att vara tillbaka på planen i januari

Sanna Signeul stannar i Ljusdal. Det annonserade Ljusdals IF på sin Facebook–sida på tisdagskvällen.
– Jag är inte färdig med Ljusdal än, säger skytteligavinnaren.

Annons

Efter att ha gått obesegrade genom säsongen såg det ett tag ut som att Ljusdals IF skulle tappa sin bästa målgörare Sanna Signeul till Sundsvall. Men nu står det klart att anfallsstjärnan stannar.

– Jag vill testa på en division 1 säsong med det här gänget. Jag tror på att vi har nått bra på gång, säger Signeul, som egentligen skulle upp och träna med Sundsvall nästa vecka:

– Jag har inte pratat med dem (Sundsvall) än.

Men du har bestämt dig för att stanna?

– Ja, jag känner att jag inte är färdig med Ljusdal än, säger Signeul.

LÄS MER: Signeul vill ha konkurrens i laget

Signeul vann skytteligan i division 2 den gångna säsongen, men att det skulle upprepas nästa år tror hon inte.

– Jag har inte tänkt så mycket på hur det ska bli att spela i division 1, jag missade ju förra sejouren på grund av skada. Men någon målskörd blir det nog inte, säger hon och skrattar.

Tränare Tomas Wennberg är glad över att få behålla sin storspelare.

– Det betyder jättemycket för oss naturligtvis. Viktiga spelare är alltid svåra att ersätta och Sanna är en viktig spelare, som gör mycket mål. Hon är vår i särklass bästa målskytt, säger han och tycker det är extra skönt att Signeul bestämt sig redan nu:

– Vi satsar ju mot att etablera oss i division 1 från och med nästa säsong och det är alltid skönt att få besked tidigt att spelare är kvar i den satsning vi gör. Då slipper vi oro i gruppen.

Något annat som var på väg att skapa oro i laget var den knäskada som Anna Hammergård drog på sig inför matchen mot Stensätra i september. Det var på träning som Hammergård åter skadade knät, efter att bara någon månad tidigare gjort comeback efter knäskadan som stoppade henne från spel i våras.

LÄS MER: Hammergård: "Hoppas det är helt av"

Första indikationerna pekade mot korsbandet, men efter en röntgenundersökning kommer Hammergård med lugnande besked.

– Det är minisken som är skadad. Jag ska till Hudiksvall på fredag och träffa läkaren för att se hur det ser ut och vad planen är, säger Hammergård.

Någon form av kirurgiskt ingrepp väntar med stor sannolikhet, men Hammergård hoppas på att vara tillbaka på planen ganska snart.

– Går det fort med operationen hoppas jag på att vara tillbaka i januari. Men det känns lite tråkigt att behöva rehaba en vinter till. Man vill vara så förberedd man bara kan inför en säsong.

Ett uns av oro för korsbandet finns dock fortfarande.

– Eftersom det var korsbandet jag skadade förra gången undrar jag lite hur det mår nu. Jag har ont och haltar fortfarande, säger Hammergård.

Tränare Wennberg är hoppfull:

– Anna var vår bästa spelare förra gången vi var i division 1, så kan hon vara tillbaka tidigt nästa säsong så är det jättebra för oss. Vi håller tummarna för att det "bara" är en miniskskada.

LÄS MER: Så gick det till när LIF säkrade seriesegern

LÄS MER: Krönikör Bäckman: "Grattis Hälsingland"

Mer läsning

Annons