Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent mål fällde Mohed

Mohed pressade tabelltvåan Gamla Upsala in i det sista.
Men ett baklängesmål i den 89:e matchminuten förhindrade en skrällpoäng.
– Fruktansvärt jobbigt. Vi gör en heroisk match, säger Mohedstränaren Tomas Larsson.

Annons

På förhand var det nog inte många som trodde att Mohed skulle kunna störa Gamla Upsala, tabelltvåan som radat upp segrarna i division 1. När lagen möttes tidigare under våren blev Mohed dessutom överkört och föll med hela 0–7 hemma på Lägervallen.

Nu var det en helt annan historia.

– Vi spelar jättebra, ligger helt rätt i positionerna. Första halvlek är det bästa vi har gjort den här säsongen, en riktig toppmatch från vår sida, säger Tomas Larsson.

Amanda Bärj såg till att kvittera det tidiga underläge som Mohed hamnade i, då hon satte 1–1 kvarten in i första halvlek. I slutet på halvleken återtog hemmalaget initiativet och kunde gå till pausvila med 2–1.

– Det är en hörna och en frispark som de gör mål på. Fasta situationer, surt.

Tämligen omedelbart i den andra halvleken var det däremot kvitterat igen, då Louice Frank ordnade 2–2. Det resultatet såg även ut att stå sig matchen ut – och en skrällpoäng var nära för Mohed.

Men då, i den 89:e matchminuten, kom bakslaget. På ett inlägg nådde Gamla Upsalas Fredrika Karlsson högst och sänkte Mohed genom att nicka in 3–2.

– Det finns naturligtvis jättemycket för oss att ta med oss från matchen, med lite distans. Men nu känns det bara så tungt. Stundtals spelar vi riktigt bra, vi har även tendenser i anfallsspelet i minut 70-80, säger Tomas Larsson och fortsätter.

– Deras tränare gratulerade oss ändå efter matchen och bad nästan om ursäkt. Han tyckte att vi skulle ha haft åtminstone en poäng med oss.

Mer läsning

Annons